Nyheter

Vil du bli flinkere på skolen?

Hvis du spør en ungdomsskole-elev om han eller hun har et mål om å bli bedre på skolen, er nok svare hos de fleste ja. Vi har skrevet litt om hva barn og unge tenker om lekser og prøver og om hvor mange prøve de ønsker å ha på en uke. Her har du noen tips om hvordan du kan bli bedre til å øve til prøver.  

Skrevet av: Hannah Trå Troland og Helle Gard Blichfeldt

Barn og unge i dag synes det er mye prøver og lekser. Hva tenker du om dette? Nå er det kommet en regel om at det bare er lov med tre prøver i uken, med unntak av at prøven blir flyttet. Flere og flere synes det blir for mye stress med f.eks. tre prøver i uken og en del lekser i tillegg. Det varierer på om læreren synes lekser er lærerikt, derfor har noen flere lekser enn andre. Barn og unge mener at det bare burde være en prøve i uken istedenfor tre prøver. Selv om barn og unge mener at de heller burde få mer lekser istedenfor to eller tre prøver i uken, bør det være så lite/mye lekser at de får tid til fritidsaktiviteter i tillegg til leksene. Vi tror også at hvis det er mindre prøver vil barn og unge gjøre det bedre på prøvene. Det varierer fra elev til elev om de hva de tenker om dette. Noen klarer å øve til flere prøver samtidig, mens andre ikke. Det er forskjellige øve metoder til hvordan man kan øve til prøver, og her er noen tips: 

 

  • legge vekk mobilen: da er du mer konsentrert og klarer bedre å fokusere på

det du leser 

  • les, og skriv notater underveis:hvis du skriver notater husker du fagstoffet bedre 
  • lage tankekart, VØL-skjema,kolonnenotaterosv. 
  • spise eller drikke noe godt: hvis du har noe godt å spise eller drikke på siden av deg når du øver, får du mer energi og du kan ikke si at du er sulten som en unnskyldning til å slutte å øve 
  • fordel øvingen: Hvis du fordeler øvingen, vil du ikke bli så fort lei av å øve som du ellers hadde blitt, og det kan være du husker fagstoffet bedre, for du slipper og lære alt på en gang
  • øv med venner: dette er et tips som ikke funker for alle men hvis det funker er det en fin og ikke så kjedelig måte å øve på. Du og vennen din kan spørre hverandre om spørsmål som er relatert til det dere øver på. 

 

 

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s