Nyheter

Er dette rettferdig?

Forestill deg at du blir satt i fengsel, og torturert uten å ha gjort noe galt. Alt du har gjort er å elske den du vil. Dette er virkeligheten for homofile, lesbiske og bifile i Egypt. Er dette noe som hører hjemme i dagens samfunn? En gruppe fra valgfaget «Innsats for andre» på 8.trinn jobber med akkurat dette.

Skrevet av: Siri Stokke

For Caroline, Vår, Martine og Magne var det viktig å hjelpe flere personer på en gang ikke bare en. En hel gruppe mennesker som blir satt ut for urett.

De mener dette er viktig fordi alle må bli respektert for det de liker selv om det er av samme kjønn. Det er som om at de homofile var i flertall og de hadde dømt oss for det vi liker. Det er viktig at vi hører fordi det er ikke greit og det må stoppes ingen fortjener å sitte i fengsel for å være forelsket i samme kjønn.

Til og med i Norge var det lenge forbudt og være homofil og lesbisk. Elevene fra «Innsats for andre» mener at dette er en viktig sak å ha fokus på. Denne saken startet bare med en uskyldig konsert hvor noen viste et regnbueflagg som er symbolet for homofile. Dette ble slått hardt ned på av myndighetene i Egypt. Mannen med flagget, og alle som støttet ham ble arrestert og dersom de vet at noen er homofile, lesbiske eller transpersoner blir de arrestert og torturert.

Hadde Magne, Martine, Caroline og Vår vært i Egypt hadde de nok blitt arrestert også for å støtte saken. I Egypt blir du fengslet for å elske hvem du vil. Dette hører ikke hjemme i dagens moderne samfunn. Vi lever i 2017 og burde alle ha rett til å elske den de selv vil uten å bekymre oss for arrestasjon og forfølgelse. Så hjelp å stoppe arrestasjonen i Egypt.

Hvordan kan du som elev på Håvåsen støtte denne saken. Du kan for eksempel gå inn på nettsiden amnesty.no , eller du kan skrive under på oppropet «stopp fengslingen i Egypt» som henger i kantina på skolen.

 

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s