Nyheter

Triumf for debutant

Over 70 deltakere meldte seg på til Håvåsens årlige sjakkturnering. Onsdag var det klart for finale mellom Terje Ruset Alne fra 8D og Jon Dahle Oma fra 9C.

Skrevet av: Håvard Myhre

Hele blackboksen var stappet full til den spennende finalen. Over hundre elever prøvde å finne seg en god plass for å se hvem som stakk av med seieren. Enkelte tilskuere måtte sitte i trappen, eller stå å se på. Både Terje og Jon hadde en stor heiagjeng i ryggen.

Dagens dommer, Henrik Hellesen, ga beskjed om at Jon kan sette i gang klokken 11.13. Jon spilte med de hvite brikene, Terje spiller med svart.

terje

Det første spennende som skjedde var et dronningutbytte mellom Jon og Terje.

Publikum fikk se at Jon ofte  brukte lengre tid å tenke på enn Terje. Sistnevnte var veldig aktiv med kongen sin, og den står høyt oppe på brettet til tider.

Etter 11 minutters spill blir Terje satt i sjakk av Jon, men 8. klassingen kommer seg lett ut av situasjonen. Kun to minutter senere var det Terje som hadde et sterkt overtak, og Jon hadde få brikker igjen på brettet.  Etter 14 minutter av finalen hadde Jon kun kongen igjen på brettet, og det ser ut til å være liten tvil om hvem som vinner årets sjakkturnering. To små minutter senere hadde Terje satt sin finalemotstander i sjakkmatt, og dermed var det 8. klassingen som kunne juble, vel vitende om at det nå er hans navn som kommer til å bli inngravert på vandrepokalen som står utstilt i skolens vestibyle.

Etter finaleseieren ble Terje båret ut av blackboksen av sine tilhengere og klassekamerater. De hadde selvsagt all grunn til å være fornøyd etter en meget overbevisende finale av unge Ruset Alne.

Vinneren hadde følgende å si til haaavis etter seieren.

– Det var ekstremt gøy å vinne sjakkturneringen. Kjekt å være best på skolen. Det var spesielt gøy å bli båret fra blackboksen til klasserommet mitt.

Vi gratulerer Terje Ruset Alne med seieren.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s