Nyheter

Medaljehåpet lever for FKH

Med fire kamper igjen å spille ligger FKH på en 6. plass på tabellen i eliteserien. Men det er fortsatt mulig å ta medalje.

Skrevet av: Håvard Myhre

I fjor endte FKH på en imponerende 4. plass på tabellen, mens i 2013 endte de på bronseplass. Nå ligger de brukbart an med tanke på å sikre seg en ny toppplassering og muligheten til å spille mer Europa Cup. Det er bare fem poeng som skiller FKH og en medaljeplass, og det gjenstår fire kamper av årets eliteserie.

FKH har akkurat 39 poeng med en målforskjell på +2.
På 5. plass ligger Brann med 40 poeng, og en målforskjell på +13.
På 4. plass ligger Strømsgodset med 41 poeng, og en målforskjell på +3.
Sarpsborg ligger på 3. plass med 44 poeng, og en målforskjell på +9.

Som du ser er kampen om pallplass relativt åpen. I tillegg til dette er Odd kun ett poeng bak FKH med en målforskjell på -6.
FKH møter Brann hjemme i neste kamp. Hvis FKH vinner vil de passere Brann på tabellen. Det også muligheter for å passere Strømsgodset med en seier mot Brann. Det kommer an på hvordan Strømsgodset gjør det mot Sogndal.

I den neste runden møter FKH uansett Strømsgodset på Haugesund Stadion. Det kan eventuelt være en ny mulighet å passere Strømsgodset.
Etter denne runden kan FKH potensielt ha tatt over 3. plassen. Da må FKH ha vunnet sine to kamper, og Sarpsborg må ha tapt sine to kamper. FKH kan også potensielt ha tatt igjen Sarpsborg hvis sarpingene taper en kamp, og spiller en uavgjort.

I den 29. runden skal FKH møte TIL(Tromsø Idrettslag) borte. TIL er en del av bunnstriden. På papiret skal TIL-FKH være en enkel FKH seier, men TIL er nok sultne på å holde seg i Eliteserien. Hvis TIL skal holde seg i Eliteserien MÅ de ha poeng, derfor tror jeg det kan bli en tøff kamp mot TIL.

Derimot i den siste runden av Eliteserien 2017 møter FKH et lag fra Møre og Romsdal. Ikke er det Molde eller Aalesund, men det er Kristiansund BK. Sist gang KBK og FKH møttes vant KBK 3-2. Det var etter to KBK selvmål. KBK er også med i nedrykksstriden, men det er ikke godt å vite om de fortsatt er det om 3 runder. FKH burde ha gode sjanser til å vinne, spesielt ved tanke på at det er en hjemmekamp.

Etter alle disse 4 rundene er ferdigspilte kan FKH være oppi en poengsum på 51 poeng. I teorien kan det være en 2. plassplassering, men det er lite sannsynlig. Det er mer realistisk å tenke på bronsen. Mye kan være avgjort etter de to neste kampene mot Brann og Strømsgodset.

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s