Nyheter

Ikke se film ulovlig!

Er du en av dem som laster ned filmer og tv-serier gratis og ulovlig? Da er du kanskje også blant dem som er med på å ødelegge filmindustrien sakte men sikkert.

Skrevet av: Håkon Møllerhaug Hansen

Nå, i 2017, er tiden da man kjøpte og leide DVD eller Blu-ray definitivt forbi oss. Nå handler det meste om streaming, lovlig eller ulovlig. Folk sluker filmer og tv-serien på PC, Mac, I-Pad, Apple-TV og andre tilgjengelige duppedingser. Netflix, HBO Nordic og Viaplay er noen av tilbudene for dem som vil betale for det de ønsker å se. Prisen ligger da stort sett på en hundrelapp i måneden. Man ikke alt er tilgjengelig på disse strømmetjenestene og det kan koste en del om man skal abonnere på alle de ulike. Hva gjør man da hvis man ønsker å se noe, men ikke vil betale eller ikke finner det man ønsker å se?

Ungdommens løsning på dette er ikke fullt så lovlig som Netflix eller Viaplay. Nei, det de fleste gjør gjør er å bruke ulovlige nettsider slik som 123movies, putlocker eller popcorn time. På disse kan man se titusenvis av filmer og tv-serier helt gratis alle dager i året. Hva kan vel være problemet med det? Jeg skal ikke sitte her å si at politiet kommer på døren din for å arresterer deg. Siden at det kommer høyst sannsynlig ikke til å skje. Det kan være at det ikke har konsekvenser for deg direkte, men det kan ha konsekvenser for noen andre.

At folk slutter å se på film lovlig kommer til å ha store konsekvenser for film-industrien. Hvis folk ikke kjøper film så får ikke de som lager den penger, og hvis de ikke får penger så kan de ikke lage film. Å lage film er dyrt. Veldig dyrt. Å folk gidder ikke å investere penger på noe hvis de ikke får dem tilbake. Folk kommer allikevel alltid til å gå på kino, men jeg ser mer og mer at disse ulovlige sidene for tilgang til filmer som nettopp har kommet ut på kino, og dette er noe som Netflix og Viaplay ikke har noen sjanse å konkurrere med.

Det vi må gjøre er å ha en bærekraftig utvikling. Slik at vi fortsatt får nye filmer om 40 år og slik at våre fremtidige barn får nye filmer når de vokser opp. Til siste slutt så er dette et valg du må ta. Vil du se film ulovlig nå å ødelegge filmindustrien eller betale litt og fortsatt se på film om 40 år?

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s