Nyheter

Sjakkfinale på storskjerm

Etter mange uker med spennende sjakkpartier er det klart for finale i Håvåsen Open i sjakk. To gode venner fra klasse 10B skal kjempe om å bli skolens beste sjakkspiller.

Skrevet av: Sara Mukic

Harald Christian Hetland Bø og Fartein Sveindal er de to har kjempet seg frem til finalen etter at hele 72 elever meldte seg på skolens sjakkturnering. Alle kampene har blitt spilt i skolens Black Box og publikum har tidvis strømmet til for å heie frem sine favoritter og klassekamerater.

sjakk6

Fredagens finale starter kl 1110, og for anledningen blir partiet vist på storskjerm i vestibylen og selvsagt på storskjerm i Black Box. På den måten kan publikum følge med på hvor brikkene flyttes.

Turneringsleder Rune Lindanger tror på en spennende finale.

– Jeg tror det blir en åpen og spennende finale mellom to gode spillere. Vi håper at flest mulig kommer for å se på og vi kan love litt ekstra show før finalen starter, sier Lindanger.

Han forteller at hver spiller har ti minutter til rådighet og at det benyttes sjakk-klokker, slik det har blitt gjort i hele turneringen.

Lindanger synes det er gøy å se at nivået på sjakken som spilles er hakket bedre i år enn det var i fjor.

– I fjor var det få 10.-klassinger som var med, men mange fra 8. og 9.-klasse. mange av disse har blitt en del bedre og i pr har vi sett at det er elever fra 10. klasse som har dominert. Finalistene er er begge gode sjakkspillere og det er ingen overraskelse at det er de to som skal spille finale.

 

 

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s