Nyheter

Sterk serie om flukt

Hvordan er det egentlig å være på flukt? Hvem er disse menneskene som ofrer livet sitt for å komme seg til Europa, og hva venter dem når de kommer hit. TV-serien «Flukt» gir deg svar på noen av spørsmålene, og gir deg samtidig et innblikk i hverdagen og bakgrunnen til ulike flyktninger.

Skrevet av: Amila Babajic

Serien har blitt vist på NRK i januar/februar, og er laget av Leo Ajkic. Ajkic er tidligere kjent som programleder på radio og tv og han har selv opplevd å flykte fra krig da han flyktet fra hjemlandet Bodnia. Han bruker sin egen bakgrunn som en troverdig inngang til TV-serien.

Serien har gjort inntrykk på mange seere i Norge og har blitt et samtaleemne blant unge og voksne. Mange av elevene på Håvåsen har sett en eller flere episoder på skolen.  Serien gir ett innblikk av hverdagen til noen av dem som flykter, også hvordan mennesker i dag har det i landene der det er krig, hvordan man har det når man mister sine venner, familie og andre man er glad i.

Serien består av fem episoder der det er masse sterke følelser. Vi får se hvordan noen mennesker virkelig kjemper for sine drømmer og håp og samtidig er de kreative. De har til og med risikert livet sitt for å oppnå sine drømmer.

Ajkic besøker forskjellige land i Midtøsten og Afrika, blant annet Beirut, Niger og Libanon, der han får treffe mange flyktninger. Leo blir med dem for å se hva som venter dem videre.

Levekåret i de landene er veldig dårlig, omgivelsene er helt forferdelige på grunn av kriger som har pågått i lengre tid. I serien får du se barn som er glade, selv om de ikke har alt de ønsker seg så er de glade over det de har.

Jeg synes selv at serien er veldig følsom og den har også et veldig godt budskap som er ganske tydelig.  Man skal se de flere millioner av flyktninger som kjempere og Ajkic minner oss på at vi må se på flyktninger som kreative mennesker med muligheter, ikke som problemer.

PS! Alle episodene er tilgjengelige på nrk.no

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s