Nyheter

Misfornøyd med skolens mobilreglener

I starten av skoleåret kom det en ny regel på skolen. Regelen gikk ut på at ingen skulle bruke mobil i skolebygget og dersom det var behov for å bruke den, skulle man gå ut i frisk luft og bruke den. Åttende klassinger tok den regelen mest alvorlig og så på den som en av utfordringene de møtte på i den nye skolen. Tiende klassinger var nok de som forsto den regelen minst ettersom de var vant til å bruke mobilen hver eneste gang de har friminutt.

Skrevet av. Sara Mukic

En forandring i gangene kunne man se etter måned eller to. Mer liv i gangene kunne man merke. Prat, latter og diskusjoner overtok. Færre personer satt i hjørner alene og flere fant noe til felles med noen de begynte å snakke med og henge mer og mer. Men selvfølgelig, alle har forskjellige meninger og derfor skal flere personer bli intervjuet og få mulighet til å si hva de mener om dette.

– Hva tenker du om mobilregelen vi har på skolen?

– Jeg synes at den mobilregelen er idiotisk. Det er veldig teit at vi ikke har lovt å bruke mobilen i friminuttet engang. En ting er at vi ikke kan bruke det fra kl.08:30 til kl11, men i friminuttet synes jeg at vi burde få brukt de og at de heller få samle de etter at friminuttet er slutt. På denne skolen har jeg gått to år og brukt mobilen min i to år og det gikk veldig fint», forteller Henny Rushfeldt som går i 10E

mobil

Sofie Storlien Krageboen fra 10E forsetter: «Jeg kan relatere til det Henny sa. Jeg mener at det er idiotisk og jeg skjønner ikke hvorfor det skal være et problem for noen at vi sitter på mobilen i friminuttene inne og hvorfor er det greit hvis vi går rett utenfor inngangsdøra. Istedenfor det, kunne vi godt sittet inne med omgangskretsen vår, for vi snakker jo med de in real life og, så jeg skjønner ikke helt på hvilken måte det skal gå utover lærere.»

– Jeg synes at mobilregelen er noe shit. Vi kan stå rett utenfor skolen og være på mobilen og ikke inne?! Når vi gikk i 8. og 9. kunne jeg godt sitte på en benk inne og spille blokkspill på mobilen og det gikk greit, men nå er det sånt at de gir oss anmerkning for å holde telefonen og hvis vi f.eks. bare skal se på klokken, eller sjekke en melding så blir det anmerkning. Det er uhørt!» mener Andreas Wilhelmsen fra 10B.

– Tror du at skolehverdagen din hadde vært annerledes uten mobilregelen?

– Ja. Jeg hadde nok brukt mobilen litt mer, men det er ikke sånt at vi sitter og glor på mobilen hele tiden», forklarer Henny.

– Ja. Da kunne vi faktisk sitte inne på skolen, istedenfor ute i kulden for å være på mobilen vår» uttrykker Andreas.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s