Nyheter

Escape Room på Håvåsen

De siste ukene har elever fra valgfaget «Teknologi i praksis» laget noe som best kan beskrives fysisk puslespill. Det betyr at Håvåsen snart får sitt eget Escape Room.

Skrevet av: Kristian Græsdal Fjermestad

Leken/aktiviteten går ut på at spillerne er låst inne i et rom og må bruke gjenstandene i rommet til å løse gåtene for å komme seg ut innen en bestemt tid. Det første rommet noensinne laget i verden var ferdig i 2006. Aktiviteten ble populært i Kina, USA, Japan, Taiwan, Canada og Israel på begynnelsen av dette tiår og har senere blitt populært over hele verden. I 2015 åpnet det IQ rom (Escape Room) i Strandgata 130 og nå er det snart klart for Escape Room på Håvåsen Skole.

er

På mitt besøk jobbet elevene på spreng for å bli ferdig, men heldigvis klarte jeg å få høre litt om det spennende prosjektet. Marcus Kean Lysgaard Degnov og Jørgen Pedersen Bjønsaas forklarer sin idé om at du er låst inn i et rom og må finne ut hvordan du skal komme deg ut. Med en demonstrasjon forteller de meg hvordan du må løse en kombinasjon med tall for å finne den viktige koden. Denne koden trengs for å kunne ringe mobilen til den som skal låse deltakerne ut. Dette er bare en av flere rom og de andre elevene har laget sine egne. I min nysgjerrighet spurte jeg også om planen er å ha disse rommene tilgjenglig etter bygging. Til svar forklarte Jørgen og Marcus på en litt usikker måte at læreren, Terje Landro, hadde sagt at det skulle være tilgjenglig i storefri uten at det skulle koste elevene en krone.

En ting er sikkert og det er at kreativiteten ikke mangler i valgfaget Teknologi i Praksis. Det blir spennende å se det ferdig prosjektet og hvilke prosjekter de utfører senere.

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s