Nyheter

Kalendersalg ble kjempesuksess

Flotte premier og ivrige elever gjorde sitt til at Håvåsens omvendte julekalender ble en stor suksess på tampen av 2016. Gjennom salget av sjokoladekalendere samlet de flinke elevene inn 143.000 kroner.

Skrevet av: Sara Mukic og Amila Babajic

Som en del av  «Håvåsen bygger skole i Liberia-prosjektet»gikk elevene og lærerne på skolen i gang med å selge sjokoladekalendere i oktober. Bak hver luke i kalenderen skjulte det seg flotte premier fra velvillige lokale støttespillere. Hver elev på skolen fikk tilbud om å selge to kalendere hver, men det viste seg fort at mange elever ønsket å selge flere. Det ble også satt i gang en konkurranse mellom klassene, der den klassen som solgte flest kalendere fikk en pizzakveld på skolen.

Electro

Opptellingen viste delt første plass mellom 9D og 8D. Vi i Haaavis tok turen iinom forberedelsene til pizzakvelden og benyttet samtidig anledningen til å sjekke hvordan det egentlig gikk med kalendersalget, og hva status er i Liberia-prosjektet. Skolens prosjektleder, Svein Inge Strand Egeland, hadde svarene.

 

– Hvordan gikk det med penger innsamlingen?

– Det gikk over all forventning. Vi håpet at alle elevene skulle selge to kalendere som ville gi oss 80 000,-, men vi endte opp med ca. 143 000,- som er da nesten dobbelt så mye. Det var fordi noen elever solgte mange flere enn det de hadde trengt, som da er selvfølgelig helt fantastisk.

– Er vi nær målet for Liberia-prosjektet (en million før skoleåret er over)?

– For ikke så lenge siden fikk vi 10 000,- av Utdanningsforbundet som vi søkte om, og med de pengene er vi på 931 000, -: Det betyr at vi er 69 000 kronerfra målet.

– Nå som skolen snart er i mål med prosjektet, hva er planen videre?

– Ingen aning. Vi trodde først ikke på at vi kom til å klare å samle inn en million på fire år, men det ser vi nå at vi klarer. Snart begynner vi vel å tenke hvem vi skal hjelpe neste gang. Her stopper vi ikke.

  – Vi og leserne av haaavis.com har sett bilder av skolebyggene som bygges i Liberia. Har det skjedd noe nytt den siste tiden?

Jeg fikk bilder av framgangen i slutten av desember og da så skolen nesten ferdig ut. Byggingen går fort!

PS! Det var elever fra valgfaget Innsats for andre som tok seg av pizzabakingen, og elevene fra 8D og 9D hadde en velfortjent kosekveld sammen.

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s