Nyheter

Spis mindre storfekjøtt

Som de fleste sikkert har fått med seg er klimaforandringene på  verre enn noen gang. Man begynner allerede å merke store forandringer rundt om kring på jorda. Det er mange grunner til dette. Den mest kjente og diskuterte er soleklart co2-utslipp fra biler. Men hva hvis jeg sa at det er noe som kanskje er enda verre enn dette som ikke får i nærheten av den oppmerksomheten den fortjener? Nemlig storfekjøtt!

Ja, du hørte rett. Storfekjøtt forurenser mye. Mye mer enn du tror. Ifølge studien til Akifumi Ogino og National Institute of Livestock and Grassland Science så tilsvarer produksjonen av en kilo storfekjøtt klimagassutslipp tilsvarende 36,4 kilo karbondioksid. Med andre ord så er det det samme som å kjøre en gjennomsnittlig europeisk bil 250 kilometer, i tillegg til å ha en 100 watts lyspære stående på i nesten 20 dager. Hvis du enda ikke er sjokkert så tok ikke engang denne studien med klimaskadene forårsaket av infrastrukturen til gårdene og transporten av kjøttet. Noe som gjør klimautslippene enda høyere!

Så, skal vi slutte å spise storfekjøtt? Nei, absolutt ikke. Hvis du bare er bittelitt som meg så elsker du alt som heter biff eller spareribs. Men det som kunne hjulpet var hvis vi alle bare spiste litt mindre storfe. Hvis alle hadde gjort det så hadde det hjulpet mer enn du vet. Klimaendring er den største trusselen jorda noen gang har vært vitne til. Jorda som vi alle deler og må ta vare på.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s