Nyheter

Rektor takker for seg

Per Anders Mildal startet som rektor på Håvåsen for vel ett år siden. Nå har han gitt beskjed om at han ønsker å gå tilbake til sin gamle jobb på Haraldsvang ungdomsskole. Nylig ble det klart at Bente Dyngen overtar jobben som rektor på skolen vår.

 Skrevet av: Håkon Møllerhaug Hansen

 Det er travelt å være rektor på Håvåsen skole, men en smilende Mildal tok seg selvsagt tid til et intervju med skolens nettavis. Han tar imot oss på sitt kontor. Vi går rett på sak.

–          Hvorfor dette drastiske valget om å slutte etter bare ett år som rektor?

–          En stor del av grunnen er at jeg savner elevene, undervisningen og klasserommet. Jobbhverdagen min var litt annerledes som inspektør på Haraldsvang enn den har vært som rektor på Håvåsen, sier Mildal som skynder seg å understreke at han funnet seg veldig godt til rette på Håvåsen, og at det ikke var enkel beslutning å si fra seg rektorjobben.

–          Betyr det at det har vært krevende å være rektor?

–          Rektorstillingen er en krevende jobb. En jobb som består av en uendelig mengde oppgaver. Her handler det om å sette grenser og jeg har kanskje ikke vært flink nok til å begrense meg. Noen ganger handler det om å akseptere når det er godt nok. Det beste blir noen ganger det godes fiende så kanskje vi kan si at dette ikke er en jobb for en som er litt perfeksjonist.

–          Hva tar du med fra tiden din her på Håvåsen?

–          Det har vært en utrolig opplevelse for meg der jeg har fått møte nye folk, fått nye utfordringer og jeg har fått sett hvordan det er å være sjef. Jeg har også likt arbeidsmiljøet på skolen veldig godt, og det har vært interessant å se hvordan ungdomsskoler kan drives på ulike måter, men det er samtidig mange fellestrekk mellom Håvåsen og Haraldsvang.

–          Er du fornøyd med jobben du har gjort her på skolen?

–     Mitt fokus som rektor har vært å sørge for at skolen skal være best mulig. Det har vært viktig for meg at lærerne samarbeider best mulig slik at elevene har det godt og lærer mest mulig. Måten jeg har blitt tatt imot på av de ansatte på skolen kunne ikke ha vært bedre. Jeg har ikke hatt så mye direkte kontakt med elevene, men mitt inntrykk er at elevene på Håvåsen har det bra.

Ferden går nå tilbake til inspektørjobben Haraldsvang. På vegne av elevene på Håvåsen vil vi i haaavis takke for jobben Mildal har gjort for skolen vår og ønske ham lykke til videre.

 

PS! Etter at dette intervjuet ble gjort, har det blitt klart at Bente Dyngen overtar jobben som rektor på Håvåsen skole. Hun starter i jobben 1. mars.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s