Nyheter

Vær med å bidra

Når desember kommer det mange som ser frem til å få adventskalenderen sin. En ny luke hver dag, med en liten overraskelse. Gjerne en ting vi egentlig ikke har behov for. Men hvordan hadde det egentlig vært om vi snudde dette på hodet, og brukte hver dag før jul til å gi bort noe til noen som trenger det mer enn oss?

Skrevet av: Sara Mukic

Også i år har Håvåsen skole bestemt seg for å spre gleden til de som ikke har det så bra med å organisere en omvendt julekalender. Lurer du på hva det er? Jo, omvendt julekalender handler om, istedenfor å få gaver, skal vi nå samle inn penger som skal bli samlet inn til et prosjekt som skal endre livet til et par hundre mennesker, både barn, ungdommer og voksne.

lib1

Måten Håvåsen skole skal samle inn en del penger denne adventen er at elevene og ansatte på skolen skal selge sjokoladekalendrer. 2 kalendere skal hver elev få og forhåpentligvis få solgt, mens de som vil selge mer, får mulighet til det. Også vil det bli 24 premier, en for hver adventsdag, hvor deltakere er alle som kjøper kalenderen. For hver ny adventsdag vil det bli en ny vinner av en annen, gøy premie og det er på haaavis.com vinneren vil bli publisert hver dag. Prisen per kalender er 100kr.

LIBERIA PROSJEKTET

Vi i haaavis tok en prat med Svein Inge Strand Egeland som er lærer på Håvåsen skole og som er hovedansvarlig for Liberia prosjektet.

– Hva er det Liberia prosjektet går ut på?

– Dette prosjektet går ut på å bygge en skole i Liberia. I den skolen skal det også være en barnehage og i en del av bygget skal lærerne bo. Deler av pengene skal også brukes til å sikre toaletter, vannsystem og kloakksystem. Noen av pengene blir også brukt til skolebøker, til å utdanne lærere og noe skal øremerkes jenter, slik at skole skal sikres til jenter.

– Når er det dette prosjektet startet, og når er planen å bli ferdig?

– Dette er det fjerde året vi holder på med dette prosjektet og planen er å samle inn en million innen dette fjerde året og det er da vi tenker å bli ferdig.

– Hvor mange penger er det blitt samlet til nå og hvor mye har blitt gjort?

– Så langt har vi samlet inn 780 000 og det betyr jo at vi mangler 220 000,- for å komme i mål. Derfor håper vi at denne omvendte julekalenderen og bøsseaksjonen som vi pleier å ha før sommeren og kanskje en ny markedsdag, hvis det skal bli nødvendig, blir nok for å samle inn pengene.

– På hvilke måte har dere klart å samle inn så mye penger til nå?

– Vi har alltid hatt en markedsdag rett før sommeren hvor alle klassene bidro med noe, f.eks. loppemarked, klesmarked, restaurant osv. Vi har også hatt en dag hvor vi har gått med bøsser fra dør til dør. I tillegg har vi hatt basar i pauserommet, omvendt julekalender, FIFA-turneringer, solgt boller, gått med bøsser på stadion og andre forskjellige ting.

 

lib2

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s