Nyheter

Knask eller knep?

Det nærmer seg Halloween, og mange gleder seg, både store og små. Men hvorfor feirer vi egentlig Halloween?

Skrevet av:Amila Babajic

Å få godteri er nok det beste med Halloween. Det med hvem som har den beste kostymen og hvem som har den «skumleste» kostymen er nok en konkurranse mellom folk.

Jeg selv pleier ikke å feire Halloween, jeg synes ikke det er akkurat det kjekkeste. Da jeg var litt mindre så pleide jeg å være med mine venner og vi feiret det som gøy, men det var ikke akkurat sånt at vi gikk ute og banket på dørene og sa «knask eller knep». Vi spiste gjerne godteri og hadde det kjekt sammen.

Det er nok de yngste som synes Halloween er det kjekkeste, men det er også mange ungdommer som feirer.

Jeg trodde selv at Halloween var noe små barn elsket å feire, spesielt det med å spise godteri og ha på seg den skumleste kostymen. Jeg har jo også hørt om at mange ungdommer synes at det å feire Halloween er veldig kjekt. Jeg kjenner også mange som feirer og de er rundt 15 år og eldre.

Men vet dere egentlig hvorfor vi feirer halloween? Det skal jeg fortelle dere. Ordet «halloween» stammer fra det engelske All Hallows Eve, det vil si «alle helliges kveld», den katolske minnefesten for helgener og martyrer som ikke har egen dag i kalenderen.

Ifølge tradisjonen er skillet mellom den logiske, daglige verden og den spøkelsesaktige nattverden nærmest usynlig på halloween. I feiringen er det derfor vanlig å pynte med gjenstander som symboliserer døden, de levende døde og mystiske monstre.

De vanlige og populære kostymer er spøkelser, hekser, zombier, svarte katter, røde smådjevler, edderkopper og vampyrer.

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s