Nyheter

Dødelig pris

Visste du at en million barn dør av en så enkel sykdom at vi i Norge ikke anser den som farlig, og langt ifra dødelig? En sykdom som vi mennesker i rike land ikke bekymrer oss om i det hele tatt? En sykdom som alle i dette landet har tilgang på medisiner mot?

Skrevet av: Ina Gräfe, Johanne Rokstad og Annelin Ovidth Hovda

 

Den har en effektiv vaksine, men dessverre har ikke foreldrene til disse millioner av stakkars barn i fattige land råd til denne livreddende vaksinen. Sykdommen vi snakker om er lungebetennelse.

lunge1

Alle illustrasjoner er hentet fra Leger uten grenser

 

 

Siden 2001 har vaksinene blitt 68 ganger dyrere, noe som er helt absurd! Prisen på vaksinen er i dag altfor høy, og nesten ingen land har råd til å inkludere den i vaksinasjonsprogrammet. En produsent i India utvikler en vaksine som skal selges for seks dollar per barn, men denne vil ikke være tilgjengelig før i 2019. Mellom nå og da kan mer enn 4 millioner barn dø fordi de ikke har fått vaksinen. Hvorfor venter vi med å senke prisen?

lunge3lunge2

 

3 av 4 barn får ikke vaksine mot den livsfarlige sykdommen. Mens her i landet og i andre rike land får alle barn tilgang til vaksine. 2 av 3 barn som allerede har fått lungebetennelse får ikke antibiotikaen de trenger for å overleve!

lunge4

 

På kun 5 år har produsentene av vaksinen tjent 240 milliarder kroner! Disse egoistiske menneskene har kun tenkt på pengene som strømmet inn, men ikke et sekund tenkt på de fem millioner barna som kunne blitt reddet av vaksinen deres.

Hjelp disse millioner av barn som dør av denne sykdommen, ved å spre dette utrolig viktige budskapet!

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s