Nyheter

Alt ordner seg til slutt

Å være en tiendeklasse-elev er virkelig spennende og gøy, framfor at det føles mer press når det gjelder lekser, prøver og framkommende eksamener.  Å komme her første skoledag og gå opp trappa (hvor de fleste 10. trinn har sine klasserom) ga meg en spesiell følelse.

Skrevet av: Sara Mukic

Jeg fikk tilbakeblikk fra da jeg gikk i åttende, niende og pleide å ha enkelte fag der oppe. Hver gang jeg pleide å gå opp og ned trappa fikk jeg øye på høye mennesker som så på meg som jeg var fra et annet univers, nemlig, tiendeklassinger. Det som var enda tristere er at følelsen jeg hadde i mitt eget klasserom var ikke så langt ifra hva jeg følte mens jeg gikk forbi tiendeklassinger. Jeg følte meg uvel.

8apic

Ikke misforstå meg nå, jeg hadde det greit nok, men jeg skulle gjerne ønske litt mer trivsel der og da. Å være i et klasserom hvor alle hadde noen de likte spesielt godt, alle hadde noen å snakke meg og ikke minst, noen å le med. Ofte, satt jeg med min matpakke omringet av mange jenter som hadde noe til felles, flere ting, faktisk. De likte fotball, merkeklær, Isac Elliot, Justin Bieber, eller One Direction og ikke minst noe som jeg ikke hadde peiling på. Der og da pleide jeg å sitte og lytte. Lytte på deres opplevelser, lytte på deres favorittkjendiser og andre jentetemaer de pleide å bruke spisepausen og friminuttene på. Jeg hatet setninger lignende «finn dere noen å jobbe meg», «dette blir et gruppearbeid», eller «sett dere ned, hvor som helst». Det var da jeg så rundt om i klasserommet i et håp at noen skal si navnet mitt, eller se tilbake i samme retning, men det pleide aldri å skje. Dagene gikk, en etter en, uten at jeg merket noen forskjeller. For meg var alle skoledagene like, like gråe og kjedelige.

Lenge etter det har det ikke gått, før jeg også begynte å glede meg til skolen. Jeg innså at jeg ble veldig glad i en person, en som ikke gikk i samme klasse som meg men som jeg kjente fra før. Det var nå jeg som også kunne dele alt mulig med noen, som kunne finne på alle slags rare ting å gjøre og å le av og ikke minst, en jeg kunne føle meg velkommen hos. Vi ble bestevenner, uten å være klar over det med det første. Etter hvert begynte jeg å bli mer kjent med flere og flere ungdommer, som pleide å komme mot oss i friminuttene. Nå kunne folk se meg dø av latter, snakke vitser og gjøre masse andre rare ting som jeg aldri kunne tenkt meg å gjøre før.

10apic

2 år på denne skolen gikk ufattelig fort og jeg kan ikke tro at det er mindre enn sju måneder, før jeg og alle andre fra 10. trinn skal søke en videregående skole å komme inn på. Jeg gruer meg til det, faktisk. Noen nye elever kom i vår klasse, mens noen forlot oss gjennom disse to årene, men alt i alt er vi fortsatt den gode 8a klassen. Overraskende nok, føler jeg meg helt annerledes sammenlignet med før to år siden. Hver dag blir det skapt nye minner som jeg aldri kommer til å glemme! Jeg kommer aldri til å glemme den gode klassen jeg for 2 år siden ble en del av. Nå er vi en «ekte gjeng», alle sammen. Vi ble nok mye modnere, klokere og fikk mer forståelse for andre gjennom tiden som gjør at de fleste trives seg nå og det kan merkes på elever fra andre klasser også.

Kjære åttendeklassinger, alt ordner seg til slutt. Jeg, som aldri trodde kunne finne meg noen å snakke med, har nå en mengde mennesker jeg er ekstremt glad i. Det er bare til å være tålmodig, og jeg kan love dere at alt vil bli bra. Det gjelder ikke alltid å ha noen med like interesser, men å ha noen som vil forstå deres interesser og ha viljen til å dele sine med deg. Det jeg prøver å si er at det er ikke viktig hvis du føler deg litt annerledes, det gjelder bare å finne noen som bryr seg. Det høres kanskje uoppnåelig ut, men det gjelder bare å ta initiativet og være positiv, åpen og smilende.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s