Nyheter

Gullet havner i Manchester!

Fotballsesongen i England er godt i gang, og vi begynner allerede å ane hvem som kommer til kjempe om gullet, og hvem som kommer til å slite i bunn. Haaavis sin egen fotballekspert Kristian Græsdal Fjermestad har satt opp sitt tabelltips.

 

 1. Manchester City

Ny sesong og en ny haug med penger er brukt av Manchester City. Suksesstrener Pep Guardiola, som har vunnet det meste i klubber som Barcelona og Bayern, er nå sjefen på The City of Manchester Stadium. De har kjøpt spillere Claudio Bravo, İlkay Gündoğan, Nolito, John Stones og Leroy Sane for en totalsum på £136 millioner. Mens de har kommet har spillere som Joe Hart og Samir Nasri blitt sendt ut på lån. Jeg tror at Manchester City blir å finne i tittelkampen.

 1. Manchester United

Manchester United har på en måte fått tilbake fryktfaktoren som de hadde under Sir Alex Ferguson. Nå som Jose Mourinho er manager på Old Trafford har de fått inn spillere som Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan, Eric Bailey og ikke minst Paul Pogba. Pogba er en signering som kan raskt bli en av de beste, eller kanskje den verste floppen gjennom tidene. Det store spørsmålet er om Pogba lever opp til prislappen sin eller om han bli den ny Fernando Torres. Uansett tror jeg at Manchester United kommer til å være i tittelkampen sammen med Manchester City.

 1. Chelsea

Chelsea har fått inn tidligere Italia- og Juventus-manager Antonio Conte. Dette betyr nok at han vil prøve å få til sin suksessrike 3-5-2 formasjon i Chelsea også. For å få til dette har han kjøpt tilbake David Luiz for £30 million fra PSG. Han har også fått inn N’Golo Kante fra sist sesongs ligamester, Batshuayi fra Marseille, Marcos Alonso og Portugals EM keeper Eduardo. Laget ser sterkt ut og vil nok være oppe i toppen av Premier League. Hvis vi i tillegg ser på at Chelsea ikke har noe europeisk fotball å konsentrere seg om, kan dette bli en sesong å huske.

 1. Liverpool

Jürgen Klopp hadde hele forrige sesong til å bli vant til Premier League-fotball, noe som jeg mener vil hjelpe han denne sesongen. I tillegg til at Liverpool ikke har noe europeisk fotball, dette vil hjelpe dem i målet om topp 4. Klopp har fått inn spillere for rimelige priser og har også fått en helt ny dimensjon i laget ved kjøpet av Sadio Mane. Ved hjelp av Coutinho, Sturridge og Firmino blir dette et angrep å frykte denne sesongen. Et problem er at de er alt for av og på, og det hjelper ikke heller at Liverpool spiller James Milner på venstreback. Det kan enten gå den rette veien eller det kan gå helt bananas.

 1. Arsenal

Arsenal har hatt en sommer hvor fansen har blitt frustrerte etter at manager Arsene Wenger ikke klarte å få inn en spiss før de siste 48 timene av overgangsvinduet. Spørsmålet er om Lucas Perez er så mye bedre enn Giroud eller om han kommer til å bli en benkspiller og ikke den stjernespissen som de trenger. De fikk også inn Shkodran Mustafi fra Valencia og Rob Holding fra Bolton. Sistnevnte er nok en som spiller en type reserverolle denne sesongen, mens Mustafi blir nok til å se i midtforsvaret til Arsenal i de fleste kamper. Granit Xhaka fra Sveits er en spennende signering som vil gjøre opp for at Arteta, Flamini og Rosicky har dratt.

 1. Tottenham

Tottenham har signert Moussa Sissoko fra Newcastle og Victor Wanyama fra Southampton. De har også fått inn Vincent Janssen og Kevin Nkoudou. Mauricio Pochettino sine menn er forsterket, men spørsmålet er om de klarer å balansere mellom Champions League og Premier League. På grunn av at de skal spille på mange fronter tror jeg at Tottenham kommer til å hoppe tilbake inn i europaliga-plassene.

 1. West Ham

West Ham eller også kjent som Haugaland United, er et lag på vei opp, med nye London Stadium som har en kapasitet på 60 000. Tidligere FKH-spiller Håvard Nordtveit har kommet fra Mönchengladbach og tidligere Djerv 1919 og Vard spiller Martin Samuelsen har dratt på låneopphold til Blackburn. Offensiv midtbane spiller Sofiane Feghouli er sommerens markisignering og jeg tror at West Ham blir å se i topp 10.

 1. Everton

Klubben som spiller på Goodison Park har nylig fått en ny og rik investor, dette kan gjøre at Everton blir et lag å regne med i kommende sesonger. Med ny manager i Ronald Koeman har de signert Tidligere nevnt Yannick Bolasie for £28 millioner pund og Ashley Williams for £12 millioner pund. Hvis Ronald Koeman får til det samme som han gjorde i Southampton kan vi godt si at Everton blir å se i kampen om europaliga- plassene.

 1. Leicester

Sist sesongs seriemestere tror jeg ikke kommer til å gjøre det like bra som sist. De har behold Vardy og Mahrez, men de har også mistet hva jeg mener hva grunnen til at de vant ligaen i fjor, N’Golo Kante. Nampalys Mendy ser ut til å være Kante sin erstatter, mens Ahmed Musa er litt av den samme typen som Vardy. Alt i alt tror jeg de havner i øvre halvdel.

 1. Southampton

Har solgt mye de siste sesongene og uansett gjort det bra, men i år har jeg følelsen at ikke alt kommer til å gå på skinner. De har ny manager i Claude Puel og har solgt Victor Wanyama til Tottenham og storstjernen Sadio Mane til Liverpool. De har fått inn det danske supertalentet Pierre-Emile Højbjerg, men jeg tror det kommer til å ta noen sesonger før han er en superstjerne. Alt i alt mener jeg at årets tropp er svakere enn den forrige.

 1. Crystal Palace

Alan Pardew sine menn ser nå forsterket ut med å ha signert Christian Benteke, Steve Mandanda, James Tomkins og Andros Townsend. Sistnevnte ser ut til å være en direkte erstatter for Yannick Bolasie som har signert for Everton. Hvis Palace bruker Benteke riktig kan jeg se dem ende opp i øvre halvdel av tabellen.

 1. Stoke

Ikke mye er nytt i Stoke. De har signert EM stjernen Joe Allen fra Liverpool for £13 millioner, men uten om det er laget for det meste den samme. Mark Hughes sine menn ender nok mitt på treet.

 1. Swansea

Swansea har vært i Premier League i en god del sesonger nå, og derfor mener jeg at laget deres når vi inkluderer nysigneringen Borja González er mer enn godt nok til å overleve denne sesongen også.

 1. Bournemouth

Bournemouth har signert Jordon Ibe og Brad Smith fra Liverpool for en total sum på £21 millioner. I tillegg har det kommet inn Lys Mousset fra Le Havre i Frankrike og Lewis Cook fra Leeds. Matt Ritchie som jeg mener var en sentral brikke i opprykket deres i 14/15 har blitt solgt til nylig nedrykkede Newcastle, men jeg har tillit i at unge Eddie Howe vet hva han driver med.

 1. Hull City

Hull har imponert i åpningskampene,  men når du i første serierunde bare har 13 utespillere tilgjengelig er det naturlig å spørre om de overlever en hel sesong med intensive kamper. De har heldigvis for dem signert hele seks spillere i de siste dagene av overgangsvinduet. På grunn av dette plasserer jeg dem rett over nedrykksstreken.

 1. Sunderland

David Moyes sin nye klubb har signert Didier Ndong fra Lorient, i tillegg har det kommet inn noen unggutter fra andre klubber. Sunderland er kjent som eksperter på å unngå nedrykk og derfor tror jeg at de overlever.

 1. Middlesbrough

Middlesbrough er nyopprykket og vi kommer nok til å se dem rundt nedrykksstreken. De har kjøpt tidligere storheter som Victor Valdes og Antonio Barragan, men jeg har følelsen av at de er den nye QPR.

 1. West Brom.

Tony Pulis og co har fått inn Nacer Chadli fra Tottenham og EM helten Hal Robson-Kanu. West Brom. blir et lag som spiller mange lange baller og utnytter dødballer. De plukker nok noen poeng, men jeg kan se dem ende opp i en av de nederste plassene på tabellen.

 1. Watford

De overrasket i fjor høst, men slet etter jul. De har kvittet seg med Matej Vydra og Allan Nyom, men har fått in en ny spiss med navnet Isaac Success. For at Watford skal klare seg må sist nevnte komme på scoringslisten ganske ofte.

 1. Burnley

Burnley har vunnet sin andre kamp for sesong, hvor de vant 2-0 til Liverpool. Uansett om dette var et sjokk, er det ingenting som tilsier at de holder seg med å parkere bussen etter å ha scoret i det første minuttet. Den eneste spennende signeringen de har gjort er Steven Defour som kommer til å være en viktig brikke hvis de ikke skal rykke rett ned.

Oppsummering

Sesongen er vanskelig å gjette, men jeg er sikker på at topp seks kommer til å enten være i denne rekkefølgen eller i en annen hvor de samme lagene altså Man City, Man United, Chelsea, Liverpool, Arsenal og Tottenham ender i en av de øverste seks posisjonene.

 

Skrevet av: Kristian Græsdal Fjermestad (etter 4. serierunde)

 

 

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s