Nyheter

Streiker for å få godkjent videregående

I dag samlet elever fra 10. ende klasse og videregående i Haugesund seg på rådhusplassen: Elevene ønsket å vise sin minsnøye mot kunnskapsministerens forslag på 10 prosent fraværsgrense. Det vil si at om du har mer enn 6 fraværstimer i et fag, så risikerer du  å ikke bestå i faget.

Skrevet av: Celine Dahle

Elevene mener at det finnes folk som sliter psykisk eller som har vanskeligheter for å gå på skolen, og skal de straffes fordi noen velger å skulke? Forslaget deres var at det var viktigere å motivere de som av ulike grunner ikke orket skolen, fremfor å lage en haug av regler.

Det stilte opp et stort antall av ungdommer på rådhusplassen i Haugesund i dag, og det ble både holdt taler og spilt musikk. Jeg tror alle kan skrive under på at det var en helt unik stemning i Haugesund i dag, og sommerværet gjorde hele opplevelsen enda bedre.

Et slikt stort oppmøte både her, og i andre byer i Norge viser hvor engasjerte dagens ungdommer er når saken angår dem. Målet med dette er at politikerne skal trekke tilbake sitt forslag om fraværsgrense i videregående skole.

 

 

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s