Nyheter

Tidenes beste krimfilmer?

Liker du action og spenningsfylte filmer med et glimt av humor kan du ikke gå glipp av Varg Veum-filmene. Med Trond Espen Seim i hovedrollen, og Bjørn Floberg som også spiller en stor rolle kan ikke dette bli annet en klassiker.

Saken er skrevet av Celine Dahle og Jeanett Steinsland.

Varg Veum er en privatetterforsker i 40 årene som lenge har jobbet selvstendig etter å ha fått sparken fra barnevernet. Mange velger å henvende seg til han fremfor politiet, fordi han alltid ligger ett skritt foran. Han sammen, med gamle kjente, kommer alltid fram til en løsning på problemet. Men dette skjer ikke uten mange utfordringer på veien.

Politibetjent Jakob Hamre er en gammel venn av Veum, men er som regel i mot hans løsning på sakene. Han er en sarkastisk og streng type, men innerst inne vet de begge at de stiller opp for hverandre når det trengs.

Det er sammenlagt 12 filmer, og alle med avsluttende handlinger. De blir lagt over en tidsperiode fra 2007-2012. Filmene er spilt med mange dyktige skuespillere blant annet Lene Nystrøm, Pia Tjelta og Ane Dahl Torp. I utgangspunktet er filmene basert på Gunnar Staalesens krimromaner.

Alt i alt synes vi at dette er filmer du virkelig ikke kan gå glipp av hvis du liker spenning. Skuespillerne, effektene og den dramatiske handlingen skaper til sammen en stemning som du virkelig ikke bør gå glipp av.

Vår personlige favoritt av de 12 er Kvinnen i kjøleskapet. Den omhandler at Varg Veum blir satt på en sak om å finne en ansatt, Arne, i et oljeselskap som er savnet. I Arnes leilighet finner Varg en død kvinne uten hode i kjøleskapet. Politiet kobles inn i saken, men når liket forsvinner får Veum en utfordring med å finne bevis på hva han har sett.

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s