Nyheter

Populær ungdomsfestival til Haugesund

Get Focused er en kristen ungdomsfestival som ble startet i 2002 i Tønsberg. I september kommer festivalen til Haugesund. Under Get Focused er det volleyballturneringer, dansekurs, ungdomslederkurs, lovsangslederkurs, seminarer, konserter og møter. Festivalen hadde 1500 besøkende i 2005, og det britiske Kristenrockbandet Delirious? var headlinere. Antall besøkende har holdt seg på ca 2000 deltakere per år, og ungdommer fra hele Norge reiser ned for å få med seg festivalen.

Skrevet av: Ester Ntumba Tshibala

 

Get Focused er formelt en stiftelse, og bevegelsen drives som et samarbeid mellom de lokale ungdomsgruppene i Tønsberg området i Vestfold. Omtrent 19 forskjellige menigheter fra Vestfold er med på arrangementet, som drives av ungdommene selv. Hvert år er omtrent 300 medarbeidere i alderen 12-70 år med for å få festivalen til å bli en suksess.

Festivalen har også flere innsamlingprosjekter under festivalen, kalt Get Involved. Pengene som er kommet inn de siste årene har blitt brukt til å skaffe to afrikanske landsbyer rent vann i brønner, 10 indiske jenter har kommet ut av sex-slaveri og har nå en fremtid med utdanning, barnehjemmet Heroes of the Nation i Kenya har fått støtte til sitt arbeid og lokale fattige, rusmisbrukere og vanskeligstilte i Tønsberg by har fått ulltøy og mat. Under Get Focused 2011 kom det in rett i underkant av 330.000 kroner til Get Involved, pengene blir fordelt på Kronprinsparets fond og et Blessed Homes, som arbeider med barnehjem blant karenfolket på grensen mellom Burma og Thailand. I 2012 kom det inn 638.000 kroner, som ble gitt til organisasjonen A21, som arbeider med å få slutt på slaveri og menneskehandel i det 21. århundret. Totalt siden oppstarten av Get Involved er det så samlet inn over 3.000.000 kroner.

Flere band og musikere fra flere deler av verden har fått være med på festivalen opp gjennom årene. Bandene Ungfila fra pinsemenigheten Filadelfia, Impuls fra Stavanger, Garness med Hildegunn og Ingelin Garnes Reigstad fra Bergen, Delirious fra England, Jesus Culture fra California, USA og Kirk Franklin, USA er noen av de som har vært med. I tillegg har lokale artister være med, slik som sangeren Ellen Miles fra Sandefjord.

Get Focused bevegelsen har også tidligere arrangert mindre samlinger 4-6 ganger i året, kalt Get United, med 200-400 besøkende. Mange ulike norske band og artister har opptrått her, bl.a. Dream Pilots.

Get Focused har en visjon som er Get Focused vil se en bevegelse av ungdommer forent i kjærlighet, merket av tilbedelse og kjent for rettferdighet.

I september kommer festivalen til Haugesund. Det er for alle sammen gamle eldre ungdommer festivalen kommer til og bli holdt på Tabernaklet. Det blir lovsang mirakler helbredelser og det kommer veldig mange folk på festivalen. På festivalen kommer sikkert mange folk, handlingen med festivalen er at det handler om gud å bli frelst og gå ut av døren. Med et nytt og rent hjerte. Folk fra festivalen er veldig flinke til å få folk til å ta i mot gud. Som sin frelser festivalen kommer til og bli bra ville anbefalt folk og komme. Og se hva gud kan gjøre med livet om du bare slipper han inn i livet ditt. Folk fra festivalen har fortalt sanne historier om hva gud gjorde i livet deres. De har virkelig sett mirakler skje og begynt og tilbe gud mer, fordi mange på festivalen har tørket tårer fordi de har sett miraklet som gud har gjort. Så festivalen som kommer til Haugesund, til alle dere ungdommer der hjemme er verdt og gå på for du ser endringer. I livet ditt ved og se hva gud har gjort for deg og ditt liv, Alle er velkommen til og se.

 

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s