Nyheter

Mye sverd og blod

Birkebeinerne er en norsk historisk dramafilm som er regissert  av Nils Gaup, og skrevet av Ravn Lanesskog. Hovedrollene Torstein Skevla og Skjervald Skrukka blir spilt av Kristofer Hivju og Jakob Oftebro. Aldersgrensen på filmen er 12 år, og i Norge hadde filmen kinopremiere 12. februar 2016.

Skrevet av: Amalie B. Hardeland

Det er vinteren 1204 og Norge herjes av borgerkrig. Kongens uekte sønn voktes i dyp hemmelighet av birkebeinerne. En gutt som halve kongerike vil drepe og to menn vil beskytte til døden, det er birkebeinerne mot baglerne. Birkebeinerne er fortellingen om flukten med kongebarnet på ski over fjellet, som endte med at Håkon Håkonsson ble den lengst sittende kongen i Norge.

Jeg synes filmen var helt grei. Det var spennende når birkebeinerne skulle flykte med kongebarnet, og når baglerne  nesten fikk tak i dem. Men det jeg ikke likte så godt med filmen var at det ble litt for mye sverd og blod av og til, men det var samtidig  veldig spennende.

4

 

 

 

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s