Nyheter

Vil du på skitur i påsken?

 

Det er ikke lenge igjen til påskeferie og skisesongen er allerede godt i gang. Hva er vel ikke bedre enn å ta seg en tur på fjellet hvis været tillater det? Det er mange forskjellige steder å reise til, uavhengig om det skal være en dagstur eller en helg, men hvor er egentlig de nærmeste ski stedene?

 Skrevet av: Amalie B. Hardeland

Røldal:

Røldal er kjent som den mest snørike plassen i Europa og ligger i Håradalen, 6 km fra Røldal sentrum i Odda. Mye av populariteten til skisenteret skyldes snøen, som vanligvis ligger mellom to og fire meter dyp. Skisenteret har fem skitrekk og to stolheiser og tilbyr eget nybegynner område og skiskole, eller utfordringer i brattheng og løssnøkjøring. Røldal ligger halvannen times kjøretur fra Haugesund.

 

Geilo:

Geilo ligger i Hol kommune i Buskerud og er kjent for å være en av de beste stedene å stå på ski. Geilo har totalt 18 heiser og 25 løyper. De har skisenter til både alpinister, jibbere og snowboard entusiaster. Å komme seg til Geilo tar i overkant av seks timer.

 

Hovden:

Hovden er er et tettsted i Bykle kommune i Aust-Agder. Skistedet har egen terrengpark, løyper og muligheter for pudder og offpiste-kjøring. For de minste er det et eget område kalt “Tusseland” hvor det er et ski bånd og en skikarusell. De har en egen klubb for barn og unge og egen skiskole for de som trenger det. Hvis du ikke vil stå på ski kan du ta turen innom badeland med 30+ grader. Her har de basseng både ute og inne. Hovden ligger tre og en halv times kjøretur fra Haugesund.

 

Sauda:

Sauda skisenter ligger ca 5km fra Saudasjøen og er et av de største skisentrene på Sør-vestlandet. Skisenteret tilbyr 5 skitrekk som drar deg 4 km til fjells. Du kan velge mellom flere traseer i alpinbakkene, eget nybegynner trekk, snowboard park og oppkjørte turløyper til fjells. De høye fjellene med snø, kombinert med snøproduksjonen gjør at Sauda er snøsikkert og har gode skiforhold om vinteren. Sauda ligger ca to timer fra Haugesund.

Vågslid:

Haukelifjell skisenter ligger 10 km øst for fylkesgrensa mot Hordaland og 16 km vest for Haukeligrend og er et av de mest snøsikre destinasjonene i Norge.

Skisenteret har totalt 6 heiser og 13 nedfarter, som gir et område på 15 km. De har en kafeteria, sportsbutikk, utleie av ski og egen skiskole for de som trenger det. Og de kan tilby godt preparerte bakker, egne offpiste områder og en egen “familieheis” samtidig et 80 meter langt ski bånd som er gratis for alle. Om du vil til Vågslid tar det deg ca to og en halv time å kjøre.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s