Nyheter

Jørgen til topps

Jørgen Bjønsaas Pedersen kan med stolthet kalle seg Håvåsens beste sjakkspiller. Det ble klart etter en spennende finale tirsdag.

Skrevet av: Torben Brandt

Kampen sto mellom Bjønsaas Pedersen (9c) og Ivar B. Hauges Sund (9b).De mange elevene som hadde tatt turen til naturfagsalen ble vitne til en jevn og spennende finale. I anledning finalen var det satt opp et kamera som filmet sjakkbrettet på nært hold. Bildene ble vist på storskjerm, og også lærerne på personalrommet kunne følge dramatikken på en TV-skjerm.

jørg1

Før kampen startet var det et høylytt publikum som gledet seg til å se de to beste sjakkspillerne sette i gang. Men i det spillerne satte seg, senket lydnivået seg og alvoret var i gang. Det var Ivar som begynte best og hadde et lite overtak på Jørgen. Selv om Ivar hadde dette lille overtaket klarte Jørgen å henge godt med,  men så kom det en liten bukk fra Ivar og Jørgen øynet muligheten til å vinne. Jørgen klarte etter mange trekk å sette Ivar i sjakk matt.

sjakk4

Da seieren var et faktum kunne en fornøyd Jørgen glede seg over en fin pokal og selvsagt æren av å være skolens beste sjakkspiller.

– Det føles godt og jeg er stolt over seieren, spesielt siden det var så mange med på turneringen, smiler Jørgen som også kan fortelle at han har planer om å  være med på mange turneringer fremover.

– Hva man man gjøre for å bli like flink som deg i sjakk?

– Jeg har likt sjakk hele livet,  men det var først i høst at jeg begynte å sette meg skikkelig inn i selve proffsjakken. Så mitt råd er å bare spille så mye du kan og følge med på andre sjakkpartier. Du må også ha litt talent, sier han.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s