Nyheter

Kom hjem med fem premier

Klokken var 07:30 da vi satt i bussen og var klar for å reise til Stavanger. Bussen var full  av noen trøtte, spente og stressa elever. De var spente og stressa fordi i Stavanger skulle det være Junior-entreprenøren 2016, som var en konkurranse. Konkurransen gikk ut på at forskjellige elevbedrifter skulle ha en utstilling om deres elevbedrift.

Skrevet av: Katrine Grønås Kongshavn og Emila Pinar

Begynnelsen av bussturen var litt kjedelig, da vi alle var trøtte. Noen sovnet til og med. Senere da vi hadde fått energien opp ved å sove og slappe av, da begynte musikken. To sanger som ble mye spilt var «Hello» og «Money».

Da vi kom fram til Stavanger Forum tok bedriftene tingene som de skulle stille ut, ut av bussen,og fraktet de inn til Stavanger Forum der utstillingsbodene var. På utstillingsmessen var det cirka 60 elevbedrifter som skulle konkurrere om de forskjellige prisene, og seks av disse bedriftene var fra Håvåsen skole. Da alle bedriftene hadde gjort klar utstillingen sin, samlet alle seg i en sal der vi fikk informasjon og de kåret hvem som hadde best logo. Noen minutter etter, begynte selve utstillingen. Rundt til alle bedriftene gikk det dommere og elever fra andre skoler og besøkte og snakket med de ulike bedriftene.

 

Det de blant annet fikk se var mange mat-bedrifter som f.eks pizzabedrift, cupcakebedrift, og juice/smoothie bedrift. Det var også miljø og helse bedrifter, skjønnhetsbedrifter, flettebedrift og musikkbedrift.

Vi snakket med Frida fra Foodmakers eb. Foodmakers hadde laget pizzaboller og smoothie, også hadde de hengt opp bilder og bokstaver der det stod «Foodmakers eb». Frida fortalte oss litt om hvordan konkurransen var mens utstillingen pågikk.

-Dommerene spurte om vi solgte bra, om vi hadde solgt mye og hvor vi solgte maten vår. Mens konkurransen pågikk kom det mange elever fra andre skoler bort til oss. De spurte om de kunne få smake må maten vår, hva vi lagde og hvor vi kom fra.
Så var det lunsj kl 11.50 der alle fikk sandwich med ost, skinke og en veldig sterk dressing. Deretter gikk vi tilbake til utstillingen, og da klokken nærmet seg halv to pakket bedriftene alt sammen for da var utstillingen ferdig. Så gikk vi inn i salen igjen, og prisene skulle bli utdelt.

Den første prisen Håvåsen fikk var for beste salgsteam der NPOA eb kom på 3.plass. Så vant Smått & Flott eb 2.plassen for beste utstilling. Lunchbox eb fikk 2.-plassen for kreativitet, og tilslutt vant Håvåsen Bygg eb to første plasser, beste utstilling og beste elevbedrift.

gull

Så var vi på vei hjem igjen. De fleste var veldig giret, slitne og veldig fornøyde. Lunsjbox feiret 2.plassen med partybrus. Veien tilbake til Håvåsen var veldig ekstrem, da de fleste kastet saltstenger, visk, drops og fajitas på hverandre. Da vi skulle av ferjen på Bokn, var det rett før vi kjørte fra en elev, som skulle absolutt på do. Vi hadde kjørt av ferjen, og vi merket at vi manglet han så vi ropte at vi manglet en. Da vi kom tilbake til Håvåsen igjen, ringte Radio 102 oss og spurte om hvordan stemningen var. Stemmingen var super!

De to lærerne, Elisabeth og Ina, stolte og fornøyde, med god grunn.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s