Nyheter

Her er de flinke juniorentrepenørene

Her kan du lese om alle de flinke elevene fra Håvåsen som var i Stavanger for å representere skolen.

 Lunchbox eb :

Lunchbox lager mat til lærerne på skolen, slik at de kan kjøpe mat på skolen i stedet for å stresse med å lage og ta med lunsj. Før denne bedriften ble laget, var det et stort problem på Håvåsen skole, det at lærerne ikke kunne kjøpe lunsj. Dette ville Lunchbox gjøre noe med. De lager mat på onsdagen og serverer på torsdagen. Guttene lager for det meste kald mat, men de vurderer å begynne å lage mer varm mat.

lunchbox

 

Gruppen består av Teodor, Jakob, Alfred, Martin, Sander og Øystein

Håvåsen bygg eb :

Håvåsen bygg produserer benker, lager de selv og selger de. De valgte å lage benker på grunn av at skolen vår trengte flere benker. Håvåsen bygg samarbeider med Haugaland videregående skole. Byggbedriften på Håvåsen starter med å designe benkene. Etterpå snakker de med Haugaland vgs, og de lager moduler av benkene. Håvåsen bygg ser gjennom modulene, velger de beste og bestiller materialer av de. Når de har fått materialene bygger de benkene, og så selger de.

I tillegg har de en egen nettside, skjekk den ut her: http://havasenbygg.wix.com/havasenbygg

Håvåsenbygg

Gruppa består av Stian, Preben, Harald, Henrik, Leif Christer og Robert.

 

Foodmakers eb :

Jentene i Foodmakers lager mat til kantina. På tirsdager og onsdager selger de i Håvåsen sin kantine, og på de dagene kan det godt hende at kantina er åpen før skolen begynner. For Foodmakers lager av og til mat som de selger før skolen begynner. Disse jentene elsker å lage mat, og de synes å jobbe i bedriften er veldig lærerikt. De jobber med å få alle til å kjøpe en god mat i kantina og de er flinke til å fordele oppgavene på kjøkkenet. Noen får oppgave i å lage smoothie, noen selger og andre gjør maten klar, slik at den ser god ut.

foodmakers2

Gruppen består av Live Mari, Madelen, Frida, Amalie, Benedikte og Julie.

Internasjonal eb:

De lager mat basert på retter fra andre land. Bedriften består av, tilsammen, 10 elever og fem av disse er fra utlandet, og dette er grunnen for at de valgte å lage mat fra utlandet. Jentene fordeler oppgavene, slik at alle er fornøyd med det de gjør. De lager for det meste bakst, sunne matretter, og maten blir også solgt i kantina på Håvåsen. Maten deres er i kantina på torsdager og fredager.

internasjonal

Gruppen består av Irina, Kitija, Amila, Kristian, Charlotte, Erica, Eldri, Rond, Sara og Susanne

Smått & flott eb:

De 7 jentene i bedriften «Smått & Flott» lager dekorasjoner, interiør, og andre produkter man kan pynte hjemmet med. Ting de har brukt før, lager de som noe helt nytt. De holder da på med naturlig redesign. De har laget en puff av et traktordekk, lykter av syltetøyglass og de strikker skjerf og stjerner.

smått

Gruppen består av Christine, Karoline, Sandra, Malin, Line, Catrine og Heidi

NPOA eb:

NPOA fikser alt med telefoner f.eks knuste skjermer. I tillegg selger de ladere og ørepropper. De fikser og selger tilbehør til bare iPhone. De holder på med dette på grunn av at det er en stor etterspørsel, og det er mange som knuser telefonene sine. Gruppen jobber som et team, har godt miljø og bruke mye tid på Ebay.

NOPA

Gruppen består av Erik, Magnus, Johannes og Jakob.

 

Skrevet av: Emilia Pinar og Katrine Grønås Kongshavn

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s