Nyheter

Studenter på Håvåsen

Før vinterferien fikk Håvåsen skole besøk av en fin gjeng med studenter. I tre uker skal studentene være i praksis her hos oss. I denne sammenheng har vi intervjuet to av dem om studentlivet og hvordan oppholdet har vært til nå på Håvåsen.

Skrevet av Hanne Skistad og Sigrid Kvinnsland

Vi var så heldige å få intervjue studentene Synnøve Øye og Marita Heskja, som er to av (10) studenter som jobber i praksis her på skolen vår. De var veldig positive til studentlivet og ga mange gode tips om jobb og fremtid.

studenter

Hvordan liker dere praksis i forhold til teori?

– Man får et innblikk om hvordan det er å være lærer i forhold til å sitte på skolen. Det er mer avslappende fordi man har mindre ansvar, men vi blir allikevel vurdert, sier Marita smilende. Hun legger også til at hun ønsker å jobbe på videregående, hvor Synnøve sier seg helt enig. Grunnen bak dette er at elevene har valgt å gå der selv, som betyr at de er mer fokusert og kanskje mer interessert i det som skal gjennomgås.

Marita og Synnøve mener vi burde blitt mer informert om hvilke valg og muligheter vi har etter videregående. Personlig fikk ikke Marita nok informasjon selv, og måtte derfor besøke skolens rådgiver for hjelp. Hun fikk derfor rådet om å prøve seg på lærer.

Har dere jobbet i praksis på samme måte som nå, tidligere?

– Jeg har jobbet i praksis i ti uker tidligere, forteller Synnøve. Mens Marita har hatt ni uker før. Kravene er høyere nå enn før, i og med at vi kun har vært på barneskoler tidligere.

De mener at lærerne bør holde fokuset mer rettet mot elevene sine, og vise at det er de som er i fokus. I tillegg til at de har stor interesse for fagene de underviser i, og er opptatt av at elevene får det til. Noen ganger er det hardt nok å være ungdom.

Begge trives godt her på Håvåsen, og skryter av det gode miljøet vi har her på skolen. De er også fornøyde med de ansatte og roser dem også.

Verken Marita eller Synnøve er sikre på om det er lærere de vil bli, men de ønsker å jobbe med ungdom.

 

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s