Nyheter

Vakre kjoler og pene stoler

På Håvåsen skole er det for tiden en flott utstilling i vestibylen. Det som står bak dette er elever ved valgfaget «Design og Redesign”. Utstillingen består av både kjoler og stoler, der de i dette valgfaget har jobbet med dette en god stund.

Skrevet av: Jeanett Steinsland

kunst

Jeg har intervjuet Alvilde Tønnesen i 10.-klasse som er en av de som har vært med på å lage disse kjolene. Elevene har brult lang tid på å jobbe frem det endelige resultatet.

– Hvilket valgfag er dette, og hvem er læreren?

-Dette er Design og Redesign og læreren er Hilde Askeland.

 – Hvorfor har dere laget dette?

– Vi lagde det fordi 10. klasse alltid har laget papirkjoler i det valget vi har som er design og redesign. Jeg synes det er greit å gjøre dette i design og redesign, fordi jeg selv liker å designe. I dette faget kan jeg bruke ideene mine og lage kreative ting. På disse kjolene brukte vi papir som redesign og satte sammen kjolene med nåler.

– Hvorfor har dere gjort det om til en utstilling?

– Vi ville vise fram det vi har jobbet med, og vise fram noe av hva vi kan holde på med i dette valgfaget. Siden vi satte opp utstillingen før det var ball for elevene i 10.-klasse, passet denne utstillingen bra til omstendighetene.

– Hvor lenge har dere jobbet med dette?

– Vi startet å jobbe med dette i høst, og meningen var at det skulle være ferdig før jul, men det ble travelt med prøver og andre ting så vi utsatte det. Jeg synes selv det passet bra, siden det nettopp var ball og da passer det bra å vise fram kjolene vi selv har laget i valgfaget.

– Skal det brukes til noe, eller er det bare pynt?

– Det er bare pynt, vi kan ikke bruke kjolene til noe. De er satt sammen av nåler og er laget av papir, så de hadde bare blitt revet fra hverandre og ødelagt hvis vi skulle brukt dem til noe.

– Er du fornøyd med utstillingen?

– Jeg er ikke fornøyd med min egen kjole, men jeg er fornøyd med selve utstillingen. Alle kjolene sto ganske fint sammen og jeg synes det så fint ut.

 

Jeg synes selv utstillingen er veldig fin, og det ser ut som de har lagt ned mye arbeid i dette.  Jeg personlig synes kjolene var veldig fine og synes det er fascinerende at de klarer å lage noe så fint ut av papir, nåler og annet utstyr de kan redesigne med. Jeg synes også de er veldig kreative, og synes det er gøy å se hvordan de klarer å bruke forskjellige utstyr, som gjerne er brukt før, til å lage noe nytt ut av det.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s