Nyheter

Er du blant dem som har mobilnakke?

Er du stiv i nakken? Har du det tungt med å bøye hodet? Gratulerer, ifølge amerikanske studier har du har det folk kaller «mobilnakke». De siste årene har folk studert og advart andre om mobilnakke. Men hva er det?

Skrevet av: Amalie Mjåseth Nødset
Når du har hodet i en 60 graders vinkel er det som å fire bowlingkuler plassert på nakken din, ifølge amerikanske studier. Det er 27 kilo. Å bøye hodet så langt kan føre til nakkebelastning, slitenhet, skader, nakkeskader eller trengte operasjoner. Kjenner du intens hodepine fra tid til tid, råder det deg å sjekke det opp med legen. Det er ingen diagnose for det, men de kan gi deg noen tips om hvordan du blir kvitt det.

mobilnakke
De sier også at over tid kommer nakkeposisjonen din til å forandre seg. Hodet kommer til å plassere seg lengre ned, noe som øker vekten på nakken din. Men det skal mye til før du får skader. En time, kanskje to timer til sammen på mobilen er helt greit. Går du langt over det, må du kanskje begynne å ligge fra deg mobilen. Istedenfor å sitte og tekste folk med nakken på vrang, kan du ikke ringe dem heller? Da holder du iallfall hodet rett opp og ned. Tenk på dette og se om du faktisk gjør det: Ha ørene parallelt med skuldrene, og skulderbladene trukket tilbake. Kanskje du ikke har det problemet i det hele tatt, men dere som har det; Trekk skuldrene deres bakover og hold dem der. Sånn er det skuldrene skal sitte.
Lider du av mobilnakke? Den beste måten for å bli kvitt det er å holde seg i aktivitet. Finn deg en hobby du liker! Det er sterkt anbefalt med løping eller ski, for det ser ut til å fungere bra. Svømming er også greit. Yoga er også veldig godt anbefalt. Det er lurt å stoppe veksten på mobilnakke nå, for det kommer til å påvirke deg mye når du blir eldre.
Mobilen er ikke en dårlig ting i det hele tatt, den har alt du trenger. Men du må være forsiktig på hvordan du bruker den.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s