Nyheter

– Jeg er ikke så flink til å bruke refleks

På regnfulle vintermorgener er det svært vanskelig å se fotgjengere og syklister hvis de ikke bruker refleks. Selv om de fleste vet hvor viktig det er å bruke refleks, er det likevel mange som velger å la være.

Skrevet av: Katrine Grønås Kongshavn

Selv skolens undervisningsinspektør, Eilert Hundsnes, innrømmer at han ikke er veldig flink til å bruke refleks. Han lover å skjerpe seg og oppfordrer alle andre til å finne frem refleksen og ta den på.

refleks

Håvåsen skole har ikke et så stort fokus på refleksbruk, men Håvåsen sin undervisningsinspektør, Eilert Hundsnes, synes det er flott om vi kan ta fokuset på refleksbruk opp igjen. Uansett om Håvåsen ikke har det store fokuset på refleks, er de veldig opptatt av sikkerheten til elevene. Skolen gjør alt de kan for å ha en god gatebelysning.

 

-Jeg er selv ikke så flink til å bruke refleks, innrømmer Hundsnes. -Men uansett så forstår jeg jo hvor utrolig viktig det er å bruke det! Vi har ingen fast refleksdag, men for noen år siden hadde vi et samarbeid med FAU(Foreldrerådets arbeidsutvalg) der vi delte ut refleksbånd til elevene og ansatte, forklarer han.

Elevene på Håvåsen skole er heller ikke så veldig flinke til å bruke refleks. Nå som elevene går på ungdomsskolen og er begynt på det første kapitelet i ungdomslivet, kan det være litt flaut med akkurat det med refleksbruk. Inspektøren syntes dette var merkelig, og han trodde det å bruke refleks ikke kunne være et problem.

-Det skolen kan gjøre for å få elevene til å bli flinkere til å bruke refleks er rette fokus på trafikksikkerhet og betydningen på refleks, mener han. Elevene må bli sett når de går til skolen. For å rette fokuset så kunne Håvåsen dele ut refleksbånd. Det er det Håvåsen kan gjøre, også er det jo viktig at foreldre har også fokus på refleks og passer på at ungene deres har på seg refleks når de går eller sykler til skolen.

Hva med en konkurranse?

– God idé, smiler han. -Det kunne vi helt sikkert fått til. Kanskje det blir en konkurranse der vi registrerer bruken av refleks, der vi har en premie til vinneren. Men hva premien er får vi komme tilbake til.

Er lærerne på Håvåsen flinke til å bruke refleks?

-Det varierer. Jeg ser av og til noen av lærerne bruker refleks, men andre bruker ikke. De kan jo glemme seg ut, men jeg har et inntrykk på at de er flinke til å bruke det.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s