Nyheter

Snart skoleball

I det siste har det vært mye snakk om ballet som skal arrangeres av ballkomiteen som består av elever fra Håvåsen, Haraldsvang, Skåredalen og Hauge skole. Grunnen til at det var så mye snakk om det, var på grunn av at det nesten ble avlyst. Heldigvis ble det ikke det, og årets 10 klassinger får oppleve det kule ballet alle har snakket om.

Skrevet av: Maria Halvorsen, Celine Steinsland

Nyttårsballet arrangeres 22. Januar 2016. Alle år før dette har det vært slik at man kjøpte billetten sin på skolen med kontanter. Dette året ville ballkomiteen prøve noe nytt. De gjorde det slik at billettene ble lagt ut for salg på eBilett.no. Grunnen til at de gjorde dette var fordi da var det mye lettere å holde styr på pengene. De tenkte og at det ville være lettere for folk å få kjøpt billett.

Det gikk ikke helt som de trodde, billettene ble lagt ut for salg og det var overrasket få som hadde kjøpt billetter den første måneden. Ballkomiteen stresset over at det ikke var flere som hadde kjøpt billetter og dagen før fristen var ute, var det kun 150stk som hadde kjøpt billett. For å kunne gjennomføre ballet trengte de minst 300stk og dette klarte de på bare et døgn.

Det var en del folk som trodde at ballet blir arrangert av skolene, men det blir det ikke. All planlegging og alt blir gjort av ballkomiteen. Det frivillige elever fra alle skolene i Haugesund. De arrangerer møter der de avtaler hvordan de vil at ballet skal bli, og hva som skal skje. Det har vært en liten tradisjon at balet alltid skal holdes på Maritim hotell i byen, og slik ble det i år og. For å holde et ball koster det jo ganske mye penger hvis det skal bli bra, så inntekten til ballet er pengene fra billettene folk kjøper. En billett koster 470kr, og det er til nå ca 350 stykker påmeldt til ballet

 

Ballet begynner klokken 7, så når mesteparten er kommet begynner man å spise. Det er 3-retters måltid. Forrett, hovedrett og dessert. På ballet er det mulighet for å ta bilder hos en fotograf. Det er og satt opp en scene der det skal være litt underholdning, og det er alltid musikk slik at folk kan danse. Litt senere på kvelden skal man kåre ballets konge og dronning og ballets par. Det vil og bli delt ut en pris til den jenta på ballet som har den fineste kjolen.

Årets ball blir litt annerledes i år enn det var i fjor fordi i år har ballkomiteen bestemt at de vil leie inn en person som skal filme ballet og lage en film slik at det går an å kjøpe denne filmen i etterkant som et minne. Så nå kan alle 10énde klassingene glede seg til ballet som er fredag 22 januar kl 19.00.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s