Nyheter

Hele Håvåsen på kino

Tirsdag 12. Januar var hele skolen samlet i Edda 1. Det hele begynte med en introduksjon av filmen «Ninas barn», og det viste seg fort at damen som innledet filmen var hun som hadde laget den!

Skrevet av: Celine Losvik Dahle

Filmen var basert på en sann historie fra andre verdenskrig. Den handlet om Øst-Europeiske barn som ble sendt til Norge på en sommerleir som skulle forandre livene deres. Handlingen skjer under Hitlers jødeforfølgelse, og barna i filmen er selv jødiske.

ninas barn

De finner etter hvert ut at det ikke er trygt for dem å bli sendt hjem, så de blir boende på ett barnehjem. Damen som driver barnehjemmet tar barna til seg som sine egne barn, og holder kontakt med dem i ettertid av krigen. Barna opplever en konstant skummel stemning i kroppen, og de må også flytte til Sverige ut i filmen.

Damen som laget filmen er datteren til ett av barna på barnehjemmet, og er selv oppkalt etter Nina. Hun forteller om en barndom med en far som er vokst opp foreldreløs, og som har gått gjennom mye.

Det var en helt unik stemning i salen, og du kunne omtrent høre nåla som traff gulvet. Normalt når det er innslag i kulturelle skolesekken, så er det veldig sjeldent at det treffer alle. Men denne gangen var stemningen til å ta og føle på!

 

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s