Nyheter

Mord og mysterier

I januar debuterer Geir Tangen som forfatter. Han kommer ut med boken «Maestro» som er en spenningsroman med handling fra Haugesund. Tangen er en godt likt lærer på Håvåsen skole, der han har vært lærer i mange år. Vi møter en litt småstresset Tangen som kommer på at han har glemt intervjuet.

Skrevet av: Celine Dahle og Sigrid Kvinnsland.

Vi møter en litt småstresset Tangen som kommer på at han har glemt intervjuet. Men han tar seg likevel tid til å svare på våre spørsmål.

Tangen

FOTO: HAAKON NORDVIK

– Hva var det som inspirerte deg til å skrive akkurat denne boken?

– Jeg har jo nå vært bokblogger i tre år, der jeg skriver om krimlitteratur og alt som har med den type litteratur å gjøre i Norge. Så har jeg alltid hatt lyst til å skrive, og når jeg gikk på ungdomsskolen så elsket jeg heldagsprøver der jeg bare kunne slippe fantasien løs. Jeg har alltid skrevet litt på siden, men dette er første gang jeg har landet et helt bokprosjekt, forteller han.

Norsklærer Tangen har alltid likt å skrive og lese. Han begynte med dette bokprosjektet for fire år siden i 2011. Han skrev og skrev, men merket etter hvert at denne boka ikke hadde noen avslutning. Det førte til at han måtte kaste 180 sider i søplet. Tangen ble deprimert og skrev ikke på en god stund. En dag da han skulle kjøre sønnen sin på trening i Frakkagjerd, kom sangen «Maestro» av Kaizers Orchestra på radion. Det var da han fikk ideen. Han tok fram pc-en og begynte å skrive. Sangen «Maestro» handler om en mann som styrer over et folk, og det gjør også hovedpersonen i Tangens bok.

– Hvorfor ble du lærer når å skrive bok alltid har vært drømmen din?

– Du kan ikke leve av å være forfatter i Norge med mindre du heter Jo Nesbø. Og du kan heller ikke utdanne deg til å bli ham. Det er mange som vil bli forfattere, men hvis jeg tar godt i så er det rundt 15 i Norge som lever av å skrive bøker. Det er som å si «hvorfor er du lærer når du elsker å spille fotball?» ler Tangen.

– Maestro er begynnelsen på en bokserie, og dersom boka selger bra kommer jeg til å gi ut flere bøker, tilfører Geir. Han sier også at om boka ikke selger så bra som han håper på, må han vurdere grundig før han eventuelt gir ut en ny bok. Han legger også trykk på at han er opptatt av å dele sin historie med flest mulig, og at han ikke bryr seg om de leser den på biblioteket eller kjøper den selv.

Boken kan du få kjøpt i alle landets bokhandlere fra og med 15. januar 2016. Samme dag skal han ha lanseringsfest på Cafe Rene. Der vil blant annet Hans Olav Lahlum være til stede å «bokbade» Geir Tangen.

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s