Nyheter

Ny runde med omvendt julekalender

Når man hører ordet «julekalender» tenker man ofte at man skal få noe. Endelig skal man åpne en luke i sjokoladekalenderen eller man skal åpne en annen gave i pakkekalenderen. På Håvåsen skole har man en helt annen julekalender. Vi gir i stedet for å få, og denne kalenderen starter nå snart.

Skrevet av: Katrine Grønås Kongshavn

Den omvendte julekalenderen som var i fjor var en veldig stor suksess. Alle klassene fikk en oppgave med å samle inn penger, og en dato for å levere pengene. Inne på skolen ble det hengt opp et hjerte der det sto hvilken klasse og hvor mye den klassen hadde samlet inn.

9D Swim

Alle klassene gjorde en super innsats, og det var mange forskjellige og kreative ideer for å samle inn penger. Noen solgte kaker på Håvåsen sitt juleshow, og noen solgte reklame for juleshowet.

Andre hadde en elevkveld, der de hadde et show foran foreldrene og fikk penger for inngangsbilletter og solgte kaker i en kiosk. Noen solgte lodd og samlet inn flasker. Charity run/ Charity swim var også en kreativ ide for å samle inn penger på. En ble sponset med for eksempel 10kr for å svømme/springe «så langt». Klasser samlet også inn penger med å jobbe hjemme.

Den omvendte julekalenderen i år er veldig lik som den i fjor. Den i år er bare friere på fristen som pengene skal leveres inn. I fjor fikk alle klassene en forskjellig frist, i år er fristen «før jul». Det som ble lagt merke til i fjor var at det ble veldig stressende, for det var ikke alle som hadde tid til å samle inn penger til den fristen de fikk. I år kan klassene gjøre arbeidet når de vil, bare så lenge pengene blir levert inn før jul.

 -Alle pengene skal til Liberia-prosjektet, sier Svein Inge Egeland. Han er en av flere som er med i Liberia-komiteen på Håvåsen.

Håvåsen er nå begynt på det tredje året med Liberia-Prosjektet. Prosjektet går ut på at vi på Håvåsen skal samle inn penger for å bygge skole i Liberia, som ligger i den vestlige delen av Afrika. Nå er det bare ett og et halvt år igjen, og etter det så er prosjektet ferdig. I fjor klarte klassene å samle inn 50 000 + kr ved hjelp av denne kalenderen.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s