Nyheter

Savner betaling for benker

Før sommeren var det en gruppe på produksjoner av varer og tjenester som laget noen benker. Den daværende rektoren hadde planlagt at skolen skulle kjøpe disse benkene. Nå har skolen fått en ny rektor, og hva skjer med disse benkene nå? Vi har snakket med benke-bedriften og den nåværende rektoren.

Skrevet av: Katrine Grønås Kongshavn

En elevbedrift fra valgfaget produksjoner av varer og tjenester består av 6 gutter: Preben og Henrik Norheim Nysæther, Stian Olsen, Leif Christer Solgård, Harald Lien Bjønsaas og Robert Martinsen.

Vi snakket med Preben Norheim Nysæther som er daglig leder(sjef) og Stian Olsen som er markedsfører.

Før sommeren bestilte skolens tidligere rektor seks benker av dem, og de bygget. Ressursavdelingen kjøpte en benk, mens rektor sa at han skulle kjøpe resten, men det skjedde aldri. Sommerferien kom, de tok benkene ut og ingenting annet skjedde. Egentlig skulle de fått betalt før sommeren, men de ble aldri betalt. Nå står benkene ute i skolegården, fordi de har ingen annen plass å ha dem.

Da de kom tilbake på skolen, hadde Håvåsen fått en ny rektor, og benkene var helt glemt ut. De sa også at de ikke fikk pengene på grunn av at skolen hadde for lite penger til å betale dem. Bedriften hadde også hatt en liten diskusjon om å selge benkene til noen andre.

Hva skjer dersom skolen ikke kjøper benkene?

– Da finner vi først ut en ny pris til benkene, også må de repareres fordi de er blitt ødelagte. Det å reparere benkene blir veldig dyrt, så det vil koste masse penger. Dersom skolen ikke kjøper benkene, selger vi benkene til fengselet også skal vi donere litt av pengene vi tjener til Liberia prosjektet, forklarer Stian og Preben

benk

Preben til venstre og Stian til høyre

Nåværende rektor, Eilert Hundsnes, har tro på at skolen skal finne en løsning på den manglende betalingen for benkene.

-Vi har vurdert to ting. Enten så skal vi kjøpe benkene, eller så skal vi gi de bort til Lillesund, Rossabø eller Brakahaug barneskole. Vi kommer nok til å kjøpe benkene, men vi vurderer bare hva vi skal gjøre med de. Hvis vi ikke har behov for flere sitteplasser så kjøper vi de, og gir de bort til noen som trenger de. Det får vi snakke med elevrådet om, svarer Hundsnes høflig om forvirringen rundt  disse benkene.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s