Nyheter

Uniformerte menn på Håvåsen

Det er ikke hver dag representanter fra Det Norske Forsvaret dukker opp på Håvåsen. Men en fredag i oktober marsjerte en gjeng soldater inn i gymsalen. Målet var å informere elevene om utdanning og skole innen forsvaret.

Skrevet av: Helle Oddenes Styve og Hanne Skistad Jacobsen

Alle elevene i 10. klasse ble invitert i gymsalen og fikk blant annet høre mye om de tre viktige egenskapene mot, ansvar og respekt.Elevene fikk ta på seg militær/uniformjakker ble deretter delt inn i ni grupper hvor alle skulle lære å samarbeide om diverse oppgaver. Gjennom disse oppgavene lærte elevene mer og mer om hva som skal til for å kunne bli en soldat. Oppgavene var svært forskjellige, fra å opptre foran andre til tårnbygging.

forsvar1 forsvar2 forsvar3 forsvar4

En felles ting med alle de fem oppgavene var at elevene skulle lære seg å bruke én eller flere av egenskapene de ble fortalt om, nemlig mot, ansvar og respekt. Det var både lærerikt og gøy, og mange fikk en positiv oppfatning om forsvaret og det å være en del av det. Med kjekke(hotte) ledere og engasjerte elever ble dette svært vellykket for både unge og voksne.

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s