Nyheter

Spare konfirmasjonspengene, eller bruke dem opp?

Hvor mye penger er det vanlig å få til konfirmasjonen og hva bruker ungdommer konfirmasjonspengene til? Vi har spurt noen av elevene på Håvåsen.

Skrevet av: Katrine Grønås Kongshavn, Niklas Emil Thorsen og Kristian Ingebrigtsen

På Håvåsen skole er konfirmasjon ganske aktuelt, og de aller fleste velger å konfirmere seg. Noen konfirmerer seg borgerlig, noen kristelig, og andre velger å ikke konfirmere seg i det hele tatt. Konfirmantene i dag får mye mer penger enn det konfirmantene fikk for 20 år siden, i slutten av 80-tallet. Vi har snakket med elever og lærere fra Håvåsen skole.

Gjennomsnittet ungdommer får i konfirmasjonen er 33 500 kr. Det er en del som får under 10 000 kr, så er det også en del som får over 40 000 kr, som tar gjennomsnittet opp igjen. Det er forskjell på folk som konfirmerer seg borgerlig og om de konfirmerer seg kristelig.

På slutten av 80 – tallet så var det vanlig å få ca 7 – 12 000 kr, og 10 000kr ble sett på som enormt med penger. Penger var det som var mest normalt å få til konfirmasjonen, men var også vanlig at jentene fikk bunadssølv. De aller fleste sparte mesteparten av pengene de fikk.

På den tida fantes det ikke nettsider eller mobiler der man kunne laste ned musikk på, så mesteparten av guttene endte opp med å kjøpe stereoanlegg, og spare resten. Noen sparte også til moped. Vi snakket med en lærer, og han gjorde som de fleste guttene gjorde. Han kjøpte et stereoanlegg, og sparte resten.

konf

Vi har intervjuet elever fra Håvåsen om hvor mye de fikk til konfirmasjonen og hva de skal bruke pengene sine på. Det var ikke særlig kjekt å spørre om hvor mye penger de fikk fordi det er litt småfrekt, og vi følte oss skikkelig uhøflige, men vi fikk heldigvis gode nok svar

I følge de elevene vi snakket med på Håvåsen er det mest vanlig å få ca 15 – 55 000 kr til konfirmasjonen. Pengene går ikke til stereoanlegg nå lenger, nå er det mest populært å spare dem. Noen sparer til moped, studentlivet, leilighet, og noen skal sette pengene sine inn i aksjer. Andre har allerede brukt opp pengene sine, og noen har brukt litt av pengene. Da har pengene blitt brukt på en ny pc og detaljer til pcen, en ny mobil og spill.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s