Nyheter

Storfint besøk på Håvåsen

I går kom nyheten ut om at Jostein Grindhaug sa opp jobben sin som FKH-trener og at Mark Dempsey overtok rollen som hovedtrener. Forrige uke besøkte Dempsey elever på Håvåsen skole.

Skrevet av: Celine Dahle og Hanne J. Skistad

Lærer Øystein Eide inviterte fotballtreneren slik at elevene skulle få sjansen til å snakke engelsk med en ekte engelskmann. I den anledning bestemte vi oss for å stille Mark et par spørsmål om hans fotballkarriere.

Dempsey

– Synes du det er gøy å gjøre slike skolebesøk?

Ja! Jeg synes det er veldig givende å besøke ungdommer og å få muligheten til å snakke med dem om ting de lurer på. Elevene var også imponerende flinke i Engelsk, legger han til.

Dempsey i mange år vært en proffesjonell fotballspiller.Mark forteller at han alltid har vært en etusiastisk fotballgutt som alltid har hatt en stor drøm om å kunne bli en profesjonell fotballspiller.

Når du er født og oppvokst i Manchester er det en selvfølge å være fotballinteressert. Det blir en slags religion, sier han. Han har spilt for en rekke engelske fotballag gjennom årene, som blant annet Swindon Town, Rotherham United, Chesterfield FC og Manchester United. Han spilte på United i løpet av sin ungdom, men kom seg aldri opp på førstelaget.

Engelskmannen har hatt mange gode prestasjoner på banen, og var så heldig at han fikk mulighet til å jobbe med det han elsket aller mest – fotball. Gjennom fem av årene hans som midtbanespiller fikk han ingen betaling for å spille fotball, men etter hvert fikk han nok til å kunne leve av drømmejobben.

– Det å kunne få betalt for å jobbe med min aller største drøm er en velsignelse» tilføyer han.

Mark har tilbrakt mange år av sitt fotballiv i England, og det er åpenbart en del ulikheter mellom norsk og engelsk fotball.

Ulikhetene ligger i selve fotballlreligionen, forteller Mark. Han legger vekt på at det ikke er like intenst her i Norge, men at vi er på god vei.

–Trives du i Norge, og i den nye jobben din?

Ja! Haugesund er en fantastisk by og det har vært utrolig å få komme hit! Jeg er også utrolig fornøyd med jobben min. Jeg har gode kolleger og trives godt i trenerrollen.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s