Nyheter

Malaria, en glemt krise?

Håvåsen skole har mange valgfag, og et av dem er «Insats for andre». Der får elevene være med å påvirke og gjøre en endring i samfunnet. Nå i høst har 10. klasse fått i oppgave å jobbe med en av Leger uten grenser sine «10 glemte kriser». Tiendeklasse elevene Camilla, Rose og Thea valgte å ta malaria som tema.

Skrevet av: Celine Dahle

Malaria er en smittsom infeksjonssykdom som fåresakes av malariamyggen. Sykdommen er mest utbredt i fattige land i Afrika, Asia, Midtøsten, Latin-Amerika og Oseania. Det finnes både medisiner og myggnett, men alikevell dør et barn i minuttet av malariamyggen. De aller fleste som blir smittet av malaria har ikke råd til medisiner som gjør at kun 9-26% av malariasmittede barn får behandling.

malaria

Leger uten grenser jobber for at færre skal få malaria. De har behandlet pasienter med malaria i Afrika, Asia og Latin-Amerika siden 1985, og vet akkurat hva som skal til for å forebygge malaria. De vil gi ut kunnskap om sykdommen, og hvor mange som faktisk dør av malaria i håp om at det skal vekke fleres interesse.

Camilla, Rose og Thea fra 10C synes det er viktig og sette malaria på dagsorden. Jentene mener at media er en god kilde for å åpne folks øyne og bidra til å gjøre noe med Malariasmitten. «Det hjelper ikke å sitte hjemme i stua å si at du synes synn på de millionene av barn som blir smittet hvert år når man ikke gjør noen ting som helst for å stoppe det» legger jentene stor vekt på. De ønsker at i fremtiden vil alle ha tilgang til medisiner mot myggen, og det vil ikke lenger gå liv tapt på grunn av den.

PS: Hvor mange unger døde mens du leste dette?

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s