Nyheter

Hvor går ferden etter Håvåsen?

Om noen få uker skal 10ende trinn på VGS dager. VGS dager betyr videregående skole dager, der elever skal besøke forskjellige videregående skoler som de kanskje har lyst til å begynne på etter ungdomsskolen.

Skrevet av: Celine og Jeanett Steinsland

På disse dagene har elevene blitt plassert på forskjellige videregående skoler. Elevene søker på skoler etter første, andre og tredje valg, der de velger forskjellige linjer. Du kan ikke velge en bestemt skole, hvis det er flere skoler som har denne linjen, så derfor vet du ikke hvor du blir plassert før du får tilbakemelding.

utv

Det er ikke bare 10. trinn som skal på VGS dager, dette gjelder også 9. trinn. 10. skal den 21. og 28. oktober og her blir alle plassert på en linje de har valgt. VGS dager er to dager, som regel er onsdager. Det er to onsdager etter hverandre. Du blir da plassert på den samme linjen og den samme skolen på begge disse dagene. Hvis du for eksempel velger Studiespesialisering og blir plassert på enten Skeisvang eller Vardafjell så blir du plassert på en av skolene, begge onsdagene. Du bør også velge en linje du kan tenke deg å gå på etter ungdomsskolen. Det kan være lurt fordi da vet du om du vil gå på denne linjen eller ikke etter du har besøkt den.

Det er mange forskjellige linjer du kan velge når du skal søke på VGS dager. Noen av dem er Studiespesialisering – Vardafjell, Skeisvang, HTG og Kopervik. HTG og Koppervik er skoler med idrettsfag ved siden av studiespesialisering. Dette betyr at du kan ha mer gym ved siden av fag, enn det du har på de vanlige skolene. På HTG får du en toppidrett du kan velge, som du går på som en linje (for eksempel fotball). På Kopervik kan du velge breddeidrett, som betyr at du kan ha to forskjellige idretter på ett år, pluss at du får studiespesialisering. Du kan også velge helt andre linjer, som kalles yrkesfag. Dette kan være Teknisk industriell produksjon (TIP) på Haugaland eller Karmsund vgs. Det finnes mange andre også, men dette er noen få av dem du kan velge.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s