Nyheter

Lav politisk interesse på Håvåsen

En meningsmåling gjort av Haugesund Avis viser at Høyre raser i Haugesund, og Arbeiderpartiet er det største partiet. I flere år har Petter Steen fra Høyre vært ordfører, og nå har han selv sagt at han skal gå av. Uansett ser det ut som Høyre ikke får en ordfører denne gangen.

Skrevet av: Katrine Grønås, Niklas Emil Thorsen og Kristian Ingebrigtsen

Valget i Haugesund er den 14. september. De som leder meningsmålingene er Arbeiderpartiet, og de leder med 34,3%. 12% over andreplassen som er Høyre. De har falt ned fra 40% til 22,3%. Ellers er Fremskrittspartiet rett bak Høyre med 17,9%.

På Håvåsen er det ganske mange som vet at det skal være kommunevalg, og det er mange som kom med svar om hvem de ville stemt på hvis de hadde hatt muligheten. Da vi spurte om hvorfor de akkurat vil stemme på de partiene, kom de fleste med tullegrunner. For eksempel, en som ville stemme på Høyre fordi han er høyrehendt og ei som ville stemme på pensjonistpartiet fordi hun skulle bli pensjonist. Slike svar viser at de fleste på skolen ikke er så interesserte i politikk og valget.

Det var to elever som vi fikk greit svar av, Gem Rachan og Sara Mukic.

Gem og Sara

– Jeg hadde stemt på Arbeiderpartiet fordi jeg føler de er mest realistiske, og har noe bra å by på, sier Sara.

– Jeg hadde stemt på Rødt, fordi de er rettferdige. De er opptatt av likeverd, og å ta i mot utlendinger og om å hjelpe dem, sier Gem.

For dere som vil vite hva de forskjellige partiene har å by på, så kan dere lese det nedenfor (kilde: partienes hjemmesider):

Arbeiderpartiet: Jobber for en trygg kommuneøkonomi, et levende sentrum og setter velferd foran skattekutt.

Høyre: Fokus på å fortsette med å bygge leiligheter, arbeide for et fremtidig veisystem med gjennomkjøring og tilgang til sentrum, og rette opp kommunen til framtiden.

Frp (Fremskrittspartiet): Jobber for lavere skatter/avgifter, gi politiet nødvendige ressurser og føre en streng innvandringspolitikk. De vil forminske helsekøene, og gi de eldre en god omsorg.

Kristelig folkeparti: Jobber for en fornuftig kommuneinndeling. De vil være lyttende, ydmyke og rause i forhold til nabokommuner.

Senterpartiet(SP): Vil helst ha norsk produsert mat, og vil fjerne de utenlandske produktene. De vil ha et godt nærmiljø.

Sosialistisk venstreparti(SV): De ønsker flere kvinner i styret, og vil ikke ha firefelts vei i Karmsundsgata. De ønsker også at frukt skal komme på skolene.

Venstre: De ønsker en bedre skole, for at barna skal få en bedre framtid, og ønsker å være et parti som har kontroll på kommunens økonomi.  De ønsker et bedre miljø og et bedre lokaldemokrati, at det skal være bedre demokrati i byen.

Rødt: De ønsker ikke å kaste ut familier med dårlig råd fra barnehager og SFO, de vil heller at dette skal være gratis. Lavere lønn til politikere og ledere, og ønsker likelønn til begge kjønnene.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s