Nyheter

Elsker utdanning, hater skolen!

Etter å ha kommet over en av Suli Breaks populære videoer på YouTube, ble vi inspirert til å skrive et innlegg om skolesystemet og utdanning. Måten samfunnet dømmer deg og dine egenskaper på, er helt latterlig. Verken karakteren 6 eller 2 definerer deg som person eller din fremtid, men det er allikevel slik vårt samfunnet har blitt i dag.

Skrevet av Hanne J. Skistad, Jeanett Steinsland og Maria Halvorsen.

Om du svarer feil på en prøve i forhold til lærerens fasit, er det mulighet for å få dårligere karakter enn fortjent. Dine fremtidige muligheter burde ikke defineres på den ene karakteren du fikk på eksamen, eller hvor gode kunnskaper du har i diverse fag. Ingen er like, og det er heller ikke kvalitetene våre. Hvorfor får alle da den samme prøven? Vi skal nå gå nærmere inn på akkurat det spørsmålet.

hate

 

I en klasse er det fullt av elever med forskjellige evner og kunnskaper, hvorfor skal så ulike elever da testes ut i fra samme prøve? Det er ikke godt å si. Personlig mener vi som enkeltpersoner at denne metoden ikke fungerer noe særlig bra. Vi burde heller bli testet ut i fra våre personlige egenskaper, for å kunne få vist hva vi som en enkeltpersoner kan mestre. Ingen er født like, verken når det kommer til utseende, personlighet, kunnskap, konsentrasjon, holdning etc. Det blir derfor helt latterlig å skape en fremtid ut i fra et pensum som få personer kan gjennomføre uten diverse problemer.

Et tilfelle kan for eksempel være under en skriftlig norsk prøve. Du har kanskje skrevet din livs beste tekst, noe du brenner for eller noen av dine egne private historier. Du har høy måloppnåelse på grammatikk, flyt, avsnitt og tegnsetting. Men du får karakteren 2. Du fikk denne karakteren på grunn av innholdet, du fulgte ikke lærerens plan eller kanskje var du innenfor feil sjanger? Vi burde bli vurdert ut i fra det man kan, ikke hva man bør eller klare. Du burde fått sjansen til å uttrykke deg selv, vise hva du kan mestre gjennom dine egne kunnskaper-gjerne i tillegg til konkrete oppgaver. Men la oss få by mer på oss selv, ikke det læreren har limt inn i hjernen vår.

Som Suli Breaks selv sier: education is about inspiring ones mind not just filling their head”

Hvis du finner interesse for dette temaet, burde ta en titt på den originale videoen til Suli Breaks. Han snakker engelsk, men argumentene hans er allikevel utrolig gode, han får frem temaet på en god måte og uttrykker seg bra. Personlig ga denne videoen motivasjon for oss.

Som sagt, om du har noen særlig mening, eller på noen måte har et forhold til det som står i denne artikkelen, oppfordrer vi deg til å ta en kikk på denne videoen. (søk: why I hate school but love education, Suli Breaks)

 

 

 

 

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s