Nyheter

Judo-tvillingene blant landets beste

Tvillingbrødrene Khasan og Khusein Dudorkhanov er noen tøffe 8. klassinger. Begge guttene driver med judo, og er på ingen som helst måte amatører. Khussein deltok i NM i mars med suksess, mens Khassan er på vei til for å teste seg mot de beste i landet.

khusein

Skrevet av Lisa Nordahl Eide

Guttene fra Tjetjenia kom til Norge for 5-6 år siden og snakker godt forståelig norsk allerede. De startet med Judo da de var i Norge, og har drevet med sporten i litt over 2 år nå. Tanken på Judo startet allikevel i hjemlandet. Brødrene har en storebror som de begge ser på som et stort forbilde.

Når det gjelder kosthold og trening har de et strengt opplegg som de må følge nøye. Ikke nok med at guttene må trene minst tre timer daglig, må de passe på hva de spiser for å holde vekten. De må holde seg å et svært jevnt nivå vektmessig, og de kan neppe gå opp et eneste gram. For det meste går det i salater, og veldig få mengder av sjokolade andre usunne ting.

Guttene er like gamle, men de har forskjellig vekt. Khusein er med i vektklassen »minst 50», mens Khasan deltar i »minst 40». -Vi har vektklasser for at sånne som meg ikke skal banke broren min, sier Khusein med et smil. Om sporten er vanskelig, er brødrene ikke i tvil. -For meg er det ganske lett, ettersom vi har mange oppturer og kjekke opplevelser.

Khusein deltok i NM, og gjorde sakene sine meget godt. Khusein knuste all motstand, og tok et suverent-NM. Snart skal han i aksjon i EM i judo, og Khusein er full av selvtillit. -Jeg ønsker og vinne, og jobber for det. Mesterskapet går av stabelen i slutten av mai i. Khasan er et stort talent han også, og skal delta i NM for andre gang.

Vi i Haa Avis ønsker dem lykke til i sine repsektive mesterskap.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s