Nyheter

Dyre vaner

De fleste ungdommer i dag er opptatt av merkeklær og andre ting man kan få bruk for på blant annet skolen. Dette kan være en grunn til at man vil vise fram det man har til alle andre. Når det kommer til merkeklær, kan prisene være utrolig høye, og det er flere og flere som får tingene de ønsker seg. Er det så lurt å legge til seg så dyre vaner?

Saken er skrevet av Jeanett Steinsland og Emilia Pinar

dyrevaner

Er det virkelig verdt å kjøpe merkeklær, der prisene kan være skyhøye? Eller er de like bra som de ”vanlige klærne” du kan skaffe på vanlige butikker? Dette er det flere meninger om, men det er blitt flere og flere som har dyrere klær, vesker og annet tilbehør. Det er blitt et stort kjøpepress den siste tiden og folk bryr seg mer om merkeklær enn noen gang.

Stor sak i media

Dyre vesker og dyre jakker florerer rundt i skolegårder på flere og flere skoler. Det er mange som føler det store kjøpepresset og flere kan føle at de blir ”sett ned på” hvis de ikke har råd til å kjøpe merkeklær. Siden dette er blitt en stor sak, er det flere nettsider som skriver om dette, og det går mer og mer om dette på TV. En av nettsidene som har skrevet om dette, er TV 2.  Der har de intervjuet flere jenter som hadde klær på seg til 11.000 kroner, og de følte at de fikk blikk etter seg om de ikke hadde flere merkeklær, og de dyreste og beste merkene på både skjerf og vesker.

TV 2 sin lenke om dyre klær: http://www.tv2.no/v/877787/

Vanskelig å si nei?

Det er mye snakk om at det kan være vanskelig for flere foreldre å si nei til barna sine når de spør om å få så dyre ting. Til tider kan dette selvfølgelig være vanskelig for foreldre og de kan føle at de ikke har en mulighet til å si nei.  Grunnen til det kan være fordi de kanskje kjenner til kjøpepresset selv og vet at det er mange rundt dem som går med merkeklær. De vil kanskje ikke at deres barn skal være de eneste uten noen slike klær, men det er det flere meninger om, så klart. Det er også noen foreldre som ikke har råd til å oppfylle de dyre ønskene til barna deres, og da må de klare seg uten. Burde det være så mye press på å ha det samme som alle andre har?

Risiko for mobbing

Flere kan føle seg sett ned på om de ikke har det som alle andre har og flere har kommentert at de føler at de får blikk om de ikke har noe som er et dyrt merke. Flere og flere har dyrere ting på seg, fordi alle føler det er et stort kjøpepress rundt dem.

Det er ikke alle som bryr seg like mye om merkeklær, eller noen som bryr seg i det hele tatt. Det kan være forskjellig fra person til person. I det siste har det vært mye snakk om dette rundt i media og på TV fordi det er flere og flere ungdommer som kjøper seg dyrere klær og andre tilbehør og som bryr seg mer om dette enn noen gang før. Det er også enda mange som mener at det ikke er viktig med merkeklær i det hele tatt, og det kan være veldig lurt fordi det ikke utgjør hvem du er og i grunnen er det ikke så veldig viktig å ha alt som alle andre har.

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s