Nyheter

Aktiv ungdom i politikken

AKTIV UNGDOM I POLITIKKEN
I de siste årene har flere ungdommer blitt medlem i politiske ungdoms partier. De tre partiene som er mest aktive på Haugalandet er; AUF, Unge høyre og Haugaland SU.  Flere ungdommer på Håvåsen skole er aktive i et politisk parti.

Skrevet av Marie Svendsen og Andrea Kleppe

Ettersom kommunevalget står for tur til høsten er det flere ungdommer som engasjerer seg i politikken i år. Et ungdomsparti er et sosialt opplegg for ungdom med stor interesse for politikk. Det blir ofte lagt stor vekt på at ungdom er fremtidens generasjon og at vi som ungdommer må utvikle en bærekraftig politikk.

politikk

Ungdommer engasjerer seg ofte innen skolerelatert politikk; f.eks debatten om å få vurdering i både hovedmål og sidemål og debattene om gratis måltider og frukt på skolen. Flere ungdommer engasjerer seg også i saker som omhandler fremtiden og langsiktige mål for vår nye generasjon. Også saker som olje og terror er de sakene som står i fokus for ungdommene.

Marthe Røssland er en av få elever ved Håvåsen skole som er aktiv innen politikken.  Hun har vært aktiv i politikken 2013, og sitter i dag i styret i AUF.  Marthe ble først aktiv i poltikken når hun fikk høre at hun var god til argumentere, og fikk et tips av en lærer at hun burde melde seg inn i et politisk parti.  Grunnen til at Marthe valgte AUF var at det var deres syn hun var mest enig i under valgkampanjen i 2013.  Det hun mener er det beste med å være i politikken er at hun får lov til å gjøre en forskjell for landet, poltikken og at hun har noe å si for reglene og lovene i samfunnet.

Marthe brenner spesielt for likestilling blant menn og kvinner, og det at alle er like mye verdt uansett hudfarge, legning og økonomi.  Men en sak som er veldig aktuell innen ungdomspolitikken er nynorsk-debatten og privatisering.  Selv om hun er medlem i AUF mener hun også at Unge Høyre har en god skolepolitikk.  Hun oppfordrer flere ungdommer til å melde seg inn i et politisk parti for å få noe å brenne for, og for å bli mer bevisst på politikken i Norge.

Hun synes at det at flere ungdommer er blitt politisk aktive er bra, fordi ungdommene en dag kommer til å bli voksne, og de trenger mer erfaring i politikken, noe som er en bra ting for fremtiden til Norge.  Siden dagens ungdom er de nye politikerne i fremtiden, og da er det greit å ha god erfaring og oversikt over politikken i Norge.  Det er de som er den neste generasjonen og det er de som må gjør en forskjell for å få et bra og bærekraftig samfunn.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s