Underholdning

Bok: Kjære – Linnea Myhre

KjæreLinnea Myhre debuterte i 2012 med romanen ”Evig søndag”, hvor hun gikk i dybden om sin hverdag som spiseforstyrret. «Kjære», kom nå i høst, og er den etterlengtede oppfølgeren.

Tekst: Karoline Smistad Magnussen

Boken tar utgangspunkt i psykiske lidelser, kjærlighet og rutiner. Den formidler hvor viktig det er med middag klokken tre, og ovnsbakt leverpostei med rødbeter på skiva. Linnea reflekterer rundt sine synspunkter, og ikke minst rundt sin hverdag. Det er en av mange grunner til at boken er såpass ærlig. I tillegg til dette formidler den kunnskap om psykiske lidelser. Selv har hun slitt med blant annet anoreksi og tvangstanker så lenge hun kan huske. Førsteinntrykket av boken er enestående, av den enkle grunn at ingen andre har formidlet følelser på en så gjennomført måte før. ”Virkeligheten har en stygg tendens til og fortone seg planløs og uredigert”, som hun selv sier. Alt i alt er boken følelsesladd, og særdeles viktig.

DE GRANSKENDE BLIKKENE ER MED OG FORME DEG SOM PERSON” – Linnea Myhre

Linnea Myhre

Linnea Myhre

Det som er med på og forme boken, er det faktum at den blir skrevet i brevform. Blant annet får psykologen, moren og Eldorado rødbeter helt personlige brev av Linnea. Et av de sterkeste brevene må være hennes kjærlighetsbrev til Sondre Lerche, som har blitt kåret til ”årets kjærlighetsbrev” av VG. Noe som trekker boken ned, er at den ikke følger kravene som en roman stiller. Litteraturhistorien har langt bedre eksempler på romaner skrevet i brevform, enn «Kjære». Likevel er denne boken annerledes, både med tanke på innhold og formidling.

Linneas oppfølger er utrolig lærerik, i tillegg til spennende. Uten at man tenker over det får man innblikk i en helt annen hverdag. En hverdag hvor andres mening tar overhånd, og hvor vekten er det eneste man har kontroll over.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s