Nyheter

«Selv i stummende mørke finnes det lyspunkter»

BOKANMELDELSE: DAGER MED BLÅ HIMMEL
Romanen handler om Violet og Finch, som opplever en hverdag utenom det vanlige. Violet mistet søsteren sin i en bilulykke, mens Finch på en annen hånd har slitt psykisk så lenge han kan huske. Når de to møtes på toppen av skolens klokketårn er det uklart hvem det er som redder hvem.

Skrevet av: Karoline Smistad Magnussen

bok1
Min personlige mening om boken, er at den skiller seg ut i fra mengden. Det er nok av de bøkene som gir utrykk for og kjenne til ulike sinnsstemninger, men som beviser det motsatte. Jennifer Niven, forfatteren, er en av dem som vet og uttrykke seg på en særdeles bra måte. Hun setter ting i perspektiv, og gir oss et innblikk i hvordan karakterene opplever ting til en hver tid. Boken er en romantisk, og ikke minst minneverdig. Det som er så bra med akkurat denne boken, er at man lever seg inn i den på en helt annen måte. Det er helt naturlig og felle en tåre, eller og trekke på smilebåndet mens en leser. Noe som også er viktig og nevne, er at boken formidler så mye mer enn bare en kjærlighetsfortelling. To feil blir en rett, er det ikke det de sier?

Boken blir skrevet som en dagbok, både fra Finch og Viloet sin side. Språket er ikke spesielt avansert, eller krevende. Det blir heller ikke brukt dialektord, men derimot sleng, ”ryktebørsen” blant annet. Gjennom nærmere 370 sider blir vi kjent med både de sterke, og svake egenskapene deres. Noe annet som veier særdeles mye opp, for den ellers litt alminnelige budskapet, er reisen de går gjennom. Det er tydelig at de vokser som personer, i tillegg kjærligheten som oppstår mellom dem.

Denne boken er viktig og lese dersom man er ute etter en rørende, men samtidig hverdagslig relatert bok. Det er lettere og forstå, og ikke minst bearbeide psykiske konflikter etter og ha fått et så sterkt innblikk. En annen god grunn til og lese boken, er at den ikke hovedsakelig tar utgangspunkt i psykiske lidelser, der er derimot bare ett av få inntrykk man sitter igjen med. Den tar nemlig for seg håp, savn, og hvem man vil være.

6

PS! Skolebiblioteket har et helt klassesett av denne boken.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s