Nyheter

Samler underskrifter mot piskelag

Raif Badawi er en blogger fra Saudi-Arabia. Han har skrevet om urettferdigheter og ytringsfriheten i landet. Straffen han fikk for å blogge har fått mange mennesker til å reagere. Også blant elevene på Håvåsen har reaksjonene vært sterke.

Skrevet av: Daniel Susort Rossebø og Ruben Hundseid Hagland

Straffen Badawi fikk for å blogge om dette var 10 års fengsel, 1 million Saudi Riyals som er ca. 2 millioner norske kroner i bot, og 1000 piskeslag fordelt på 50 stykk hver fredag. For noen uker siden fikk han ingen piskeslag fordi sårene hans fra de forrige piskeslagene var ikke grodd igjen. Men nå på fredag får han 50 nye piskeslag igjen.

Valgfaget «innsats for andre» på Håvåsen skole har engasjert seg i dette og lagt fra seg alle andre prosjekter for å prøve å få en stopp på dette. De har tildelt seg ulike oppgaver for å bidra til at straffingen skal stoppes. Vi har snakket med noen fra gruppen om hva de skal gjøre for å stoppe det.

Hedda, Sofie, Frida og Ida fra 10A skal samle inn underskrifter og ringe til den Saudi-Arabiske ambassaden i Norge for å snakke med dem og si akkurat hva de mener. Videre forteller de oss at det er utrolig tragisk det som skjer og at det er litt ironisk at de straffer noen for å bruke ytringsfriheten sin, rett etter at de selv har protestert for ytringsfriheten etter det som skjedde i Frankrike. Raif har også en kone og tre døtre i Canada, som er frustrert over hva som skjer. De skal også gå rundt i klasser på skolen og fortelle om hva som skjer og samle inn deres underskrifter i håp om å få en stopp på dette.

Du kan selv skrive under på kampanjen online på linken som vil bli gitt i slutten av artikkelen.

amnesty2

Her ser du ivrige elever fra 10A jobbe med saken (Fra venstre, Hedda, Sofie, Ida og Frida)

amnesty3

Reporter Daniel 10C, skriver under på kampanjen.

* Amnesty International ble stiftet i 1961 av den engelske advokaten Peter Benenson. Amnesty holder på aksjoner og kampanjer for å få frihet, rettferdighet og likeverd for alle.

* Valgfaget Innsats for andre samler inn underskrifter for å stoppe piskningen av Raif Badawi.

http://www.amnesty.no/

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s