Nyheter

Veien til bioingeniøryrket

bioingeniørI denne tekstserien skriver vi om forskjellige yrker. I dag skal vi skrive om veien til å bli bioingeniør. Mange elever synes ingeniøryrket høres spennende ut, men hva gjør egentlig en ingeniør?

Tekst: Alfred Indrehus

Blant mange som har et ønske om å bli ingeniør, er det Lisa Nordahl Eide vi har intervjuet. Helst kunne hun tenke seg å bli bioingeniør. Den store drømmen om å jobbe med blodprøver og arkeologiske funn er fullt overkommelig for en jente med 5 i snitt på ungdomskolen. Hun forteller videre at hun ønsker å bli bioingeniør fordi hun tjener bra med penger, og fordi hun liker naturfag og matte svært godt.

Yrket bioingeniør krever flere personlige egenskaper. For eksempel må du være ryddig og systematisk. Det krever også god hygiene, og i tillegg bør du også være opptatt av etikk. Vanlige oppgaver du kan gjøre i yrket er for eksempel: Å ta blodprøver og veilede annet helsepersonell i korrekt prøvetaking. Være ansvarlig for alle typer laboratorieanalyser. Prøve ut nye metoder og tilpasse dem i laboratoriet.

Skal du bli bioingeniør må du ta en 3 årig bachelorgrad i faget. Velger du å ta denne bachelorgraden etter videregående skole kan du studere flere plasser, blant annet i Ålesund i Kristiansand og i Bergen. I Bergen kan du også ta mastergrad.

Yrket har mange gode sider. Du får en variert og spennende hverdag, med en gjennomsnittlig lønn på 460 000 i året. Du får også jobbe med mange arkeologiske funn. En annen positiv ting med jobben, er en variert arbeidsdag, og at det ikke er en vanlig kontorjobb fra kl.08.00 til kl. 16.00.

Lisa blir litt betenkt da hun fikk høre at lønnen var på 460 000 i året. Hun trodde den var mye høyere. Lisa revurderer ikke sitt fremtidige yrke av den grunn. Verden trenger fortsatt bioingeniører, og hun vil gjerne bli en av dem.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s