Nyheter

JOBB-dager gjennomført

jobbElevene i tiende klasse var i uke 49 utplassert på en arbeidsplass. Elevene fikk muligheten til å selv velge hvor de ville jobbe, men det var også elever som ble utplassert i JA-bedrifter av via rådgiveren.   Disse jobbdagene går ut på at eleven skal få et godt innblikk i hvordan arbeidslivet er.  På åttende trinnet starter de med en dag jobb-skygging , deretter i niende klasse starter de med jobb i 3 skoledager.  Og i tiende er det et likt opplegg som i niende klasse.

Tekst: Marie Svendsen Rossebø og Andrea Kleppe Vihovde

Da elevene fra 10.klasse var utplassert på en arbeidsplass, fikk de oppleve hvordan en skikkelig hard arbeidsdag er.  Flere av elevene hadde lange jobbdager, som også var lengre enn en vanlig skoledag.  Det er mange forskjellige meninger blant elevene om hvordan de opplevde jobbdagene.  Elevene fikk et tilpasset basisopplegg, som de skulle følge de dagene de til tilbrakte på arbeidsplassen.

Flere av 10.klassingene var utplassert i det vi kaller «JA-bedrifter».

JA-bedrifter er bedrifter som samarbeider med skoler for å få skolene mer praksisorienterte. Dette kan være innen yrkesmessen, jobbdagene, utplassering, arbeidsuker og annet, men alt dette går bare ut på frivillighet.  Når du blir en JA-bedrift, sier du ja til å få utplassert ungdomsskoleelever på arbeidsplassen, eller i bedriften din.

Vi har snakket med noen elever på skolen som jobbet på forskjellige arbeidsplasser.  Disse hadde også forskjellige meninger og opplevelser om hvor nyttig denne opplevelsen hadde vært.  De fleste likte å jobbe i praksis, og sier det var godt å få en variasjon fra en vanlig skoledag.  Ekelten av elevene synes at opplegget ikke var bra nok, og at de følte seg glemt.  Men alt i alt synes de aller fleste at det er kjekt med jobbdager.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s