Nyheter

Skolebuss til Håvåsen?

Mange av elevene på Håvåsen skole har problemer med fremkomstmiddel til skolen. Flere av elevene bor langt unna skolen, og synes det er for langt å gå eller sykle.  Dette kan være ett spesielt problem på vinteren når det er frost og kaldt ute.  I tillegg til dette kan de også ha fritidsaktiviteter de skal nå etter skolen, som ofte også kan bli et problem.

Skrevet av: Andre Kleppe Vihovde og Marie Svendsen Rossebø

Noen skoler i distriktet har skolebuss.  Fordeler med dette kan være at elevene kommer tidsnok til skolen, de slipper å bli eventuelt syke av kulden, at de ikke rekker fritidsaktiviteter og får mer energi til skolearbeid.  Noen ulemper på dette kan være mangel på fysisk aktivitet og kan bli dyrt over en lengre periode.

skolebuss

Mange av elevene må gå tre kilometer for å komme seg til skolen, og for mange er nærmeste busstoppet er også ett par kilometer borte.  Bussavgangene passer heller ikke med skolestarten, og dette fører til at elevene kommer for sent til skolen eller at de ikke rekker bussen på vei hjem fra skolen, og ender opp med å måtte vente på neste buss.

Flere elever på skolen mener at vi skulle hatt skolebuss spesielt om vinteren, når det er kaldt og langt å gå.  Andre irriterer seg også over at de ikke kommer tidsnok til skolen pga det er langt å gå og de må stå opp tidligere for å rekke å komme seg tidsnok til skolen.  Det blir også mange syke pga dette når det er kulde.

Vi har snakket med administrasjonen på skolen og vi fikk tilbakemelding om at Håvåsen skole ikke har skolebuss pga. en spesiell avstand som må overstiges for at skolen kan få skolebuss. Noen av skolene som har skolebuss i distriktet er Saldtveit skole og Haraldsvang ungdomsskole. Dette er pga. avstanden mellom skolen og hjem må være fire kilometer for at skolen skal få skolebuss.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s